Την υποψηφιότητα του παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος ανέφερε «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Πλέον δεν μας τίθεται το ερώτημα με ποιον θα πάτε. Το ερώτημα πλέον είναι πότε το ΠΑΣΟΚ θα γίνει κυβέρνηση και θα στείλει τη ΝΔ στο σπίτι της».

Ακόμη, ο ίδιος πρόσθεσε: «Κοπιάσαμε και αγωνιστήκαμε για να είναι σήμερα η προσδοκία του προοδευτικού κόσμου. Κοπιάσαμε για να ενισχύσουμε τη δύναμη μας το ΠΑΣΟΚ είναι αυτόνομος δημοκρατικό πόλος. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να εκπροσωπήσει τις αγωνίες και τα όνειρα του λαού βάζοντας τέλος στην αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μπορεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ιστορικά, δυναμικά και προοδευτικά».

ΠΑΣΟΚ: Ανακηρύχθηκαν επισήμως οι έξι υποψηφιότητες για την προεδρία

«Δέχθηκα σκληρή κριτική όταν είπα ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης»

«Αυτό το πελατειακό σύστημα εξουσίας είναι ο μεγάλος αντίπαλος της δημοκρατικής παράταξης», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνέχισε: «δέχθηκα σκληρή κριτική όταν είπα ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης. Ο ένας είχε κριθεί ως αποτυχημένος και ο άλλος φαινόταν τι υποστηρίζει με την πολιτική του. Δεν είχαμε ούτε έμμισθα τρολ, που χρησιμοποίησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Είχαμε οικονομικά προβλήματα.

Δεχθήκαμε πόλεμο από όλο το πολιτικό σύστημα. Απέναντι στο ΠΑΣΟΚ εδώ και 15 χρόνια υπάρχουν ισχυρά στερεότητα, κατάλοιπα της οικονομικής κρίσης που δίνουμε αγώνα να ανατρέψουμε. Άλλοτε φτιάχτηκαν δίκαια και άλλοτε άδικα.

Να τα ανατρέψουμε με το συλλογικό και ατομικό παράδειγμα με μία νέα σχέση με τον λαό. Δείχνοντας ότι μάθαμε από τα λάθη του χθες, ενώ η ΝΔ παραμένει αμετανόητη. Συμβάλαμε τα μέγιστα αποκαλύπτοντας τεράστια σκάνδαλα μετά από συγκρούσεις με το παρακράτος.

Οδηγήσαμε τον ανιψιό και το Μαξίμου σε παραίτηση όταν αποκαλύψαμε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν δεχόμαστε καταπάτηση δικαιωμάτων και υποτίμηση της Δημοκρατίας. Ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε μόνος του».

«Αν κάτι με ενοχλεί είναι η επιμονή και ευκολία κάποιων να απαξιώνουν ό,τι έχουμε χτίσει»

«Όταν χάθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ η προοδευτική της κυβέρνησης διαλύθηκαν. Ευκαιριακό κόμμα της οικονομικής κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ έμαθε από τα ιστορικά του λάθη. Η συριζοποίηση θα είναι καταστροφική για την πορεία μας και θείο δώρο για τον κ. Μητσοτάκη. Μονόδρομος η δημοκρατική παράταξη με αρχές και αξίες. Δεν έγιναν μόνες τους καλύτερες οι συνθήκες, εμείς τις κάναμε ευκολότερες.

Αν κάτι με ενοχλεί είναι η επιμονή και ευκολία κάποιων να απαξιώνουν ό,τι έχουμε χτίσει και πετύχει, επειδή έχουν απλά κάποιες φιλοδοξίες. Ο κόσμος της παράταξης θα κρίνει αν αυτοί που έθεσαν θέμα ηγεσίας αγωνιούσαν για την πορεία της παράταξης πριν τις Ευρωεκλογές.

Το κόμμα ήταν ανοιχτό σε όλους όσους ήθελαν να προσφέρουν. Το βράδυ των εκλογών θα μπορούσε ο προβολέας να παραμείνει στον μεγάλο ηττημένο που ήταν η ΝΔ και μετά να πάμε στα όργανά μας για να δούμε τα λάθη μας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία.

«Να υπογράψουμε εκ νέου τη σχέση εμπιστοσύνης που υπογράψαμε τον Δεκέμβριο του 2021»

«Κάποιοι πέρυσι τέτοια εποχή έταξαν λαγούς με πετραχήλια και τώρα βλέπουμε τα χαΐρια τους», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, δείχνοντας τον Στέφανο Κασσελάκη. «Κάποιοι δεν ψάχνουν πρωθυπουργίσιμο, διαχειρίσιμο ψάχνουν. Και τέτοιος δεν ήμουν και δεν θα είμαι ποτέ.

Να υπογράψουμε εκ νέου τη σχέση εμπιστοσύνης που υπογράψαμε τον Δεκέμβριο του 2021. Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μία κυβέρνηση των μεγάλων νέων αλλαγών με το ΠΑΣΟΚ ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατά», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Ποντάρει στους πυραύλους της Δύσης – Θα απαντήσει ο Πούτιν με πυρηνική δοκιμή;
Επικαιρότητα |

Η Ουκρανία ποντάρει στους πυραύλους της Δύσης – Θα απαντήσει ο Πούτιν με πυρηνική δοκιμή;

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Δύση μπορεί να περάσει την κόκκινη γραμμή αν δώσει άδεια στο Κίεβο να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Μια πυρηνική προειδοποίηση δεν αποκλείεται.