«Για να γίνει το ΠΑΣΟΚ εναλλακτική λύση και διέξοδος για μία δικαιότερη κοινωνία χρειάζεται ένα big bang, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό που κάναμε μέχρι τώρα γιατί δεν αποδίδει» υποστήριξε η Άννα Διαμαντοπούλου από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αυτός ο στόχος έχει τρεις προϋποθέσεις, είπε και αναφέρθηκε σε: «Προγραμματική κατεύθυνση – πρόγραμμα με συμμετοχή. Ανοιχτό κόμμα με πολιτική και στρατηγική αυτονομία και ηγεσία».

Η Άννα Διαμαντοπούλου έβαλε «στο κέντρο του σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας» μια «νέα οικονομική πολιτική στηριγμένη στις μεγάλες αλλαγές ιδιαίτερα της γεωπολιτικής , και της τεχνολογίας». Είπε πως «οι μεγάλες προκλήσεις, η αναβίωση της βιομηχανίας, η παραγωγή τεχνογνωσίας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτούν ένα εθνικό σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους και πόρους».

Το τρίπτυχο για να επιτευχθεί ο στόχος: «Προγραμματική κατεύθυνση – πρόγραμμα με συμμετοχή. Ανοιχτό κόμμα με πολιτική και στρατηγική αυτονομία. Hγεσία»

Όσον αφορά τον οικονομικό σχεδιασμός σημείωσε πως «πάσχει από χρόνιο αθηνοκεντρισμό και συγκεντρωτισμό».

Μια νέα μορφή συμμετοχικής οργάνωσης

Υπογράμμισε πως «το μεγάλο ΠΑΣΟΚ προϋποθέτει μια νέα μορφή συμμετοχικής οργάνωσης όπου τα μέλη και τα στελέχη του συμμετέχουν ενεργά τόσο στα αναπτυξιακά προγράμματα των περιοχών της όσο και στις θεματικές πολιτικές του ενδιαφέροντος τους» εξηγώντας πως «αυτό σημαίνει και όσμωση με την κοινωνία δηλαδή οργανωμένες συνεργασίες με κοινωνικούς φορείς και δίκτυα κοινωνικών οργανώσεων».

Ταυτόχρονα, αναγνώρισε πως «υπάρχει ανάγκη μιας διαδικτυακής οργάνωσης με τακτή επικοινωνία του/της προέδρου με τα όργανα του Κινήματος και συγκεκριμένων και μείζων θεμάτων διαδικτυακών δημοψηφισμάτων».

Τι θα κάνει αν εκλεγεί και αν δεν εκλεγεί

Η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο τι θα κάνει αν εκλεγεί.

«Θα εγγυηθώ την ενότητα του Κινήματος με την αξιοποίηση όλου του δυναμικού του ΠΑΣΟΚ  ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, νικηφόρο Κίνημα. Ν’ αφήσουμε πίσω μας την λογική του μικρού και συμπληρωματικού κόμματος των χαμηλών προσδοκιών και των μικρών βημάτων. Να προχωρήσουμε χωρίς στενότητα αντιλήψεων,  αποκλεισμούς και κομματικούς ημετέρους με άμεση προοπτική το ΠΑΣΟΚ να γίνει πρώτο κόμμα και στις επόμενες εκλογές να γίνει διακυβέρνηση της χώρας».

Και αν δεν εκλεγεί: «Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την νέα ηγεσία να πετύχει  τους στόχους του Κινήματος. Θα συμβάλλω , από όποια θέση και αν κληθώ να προσφέρω, γνώσεις, πολιτική εμπειρία και δράση  ώστε να επιτύχουμε τις συλλογικές μας επιδιώξεις».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα