Τη δική του πρόταση για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία κατέθεσε ο Χάρης Δούκας που διεκδικεί την προεδρία του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου. Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέλυσε τα δεδομένα του σήμερα και μίλησε για το αύριο από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Δούκας: Γιατί δεν μπορώ να απαγορεύσω το Airbnb

Η κοινωνία εγκαταλείπει κάθε μέρα τον κ. Μητσοτάκη αλλά αυτό δεν αρκεί, είπε, εξηγώντας πως στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ο κόσμος κάθισε σπίτι του και γύρισε την πλάτη στο πολιτικό σύστημα «γιατί δεν εμπνέεται από τη σημερινή πολιτική, που δεν εκφράζει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες του».

«Γεννηθήκαμε για να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν. Γεννηθήκαμε για να διεκδικούμε πάντα την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου»

Διαμορφώνεται ένας φαύλος κύκλος μιας ανυπόληπτης κυβερνητικής εξουσίας και ενός αδύναμου πολιτικού συστήματος υποστήριξε ο Χάρης Δούκας προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί την ώρα που η φθορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ  είναι ραγδαία, το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει.

«Γιατί σε κρίσιμες στιγμές δεν είχαμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Γιατί εμφανιστήκαμε ως εκκρεμές, επιχειρώντας να μη δυσαρεστήσουμε κανένα», σημείωσε μεταξύ άλλων και έδωσε το σύνθημα «να σηκώσουμε ανάστημα για το νέο ξεκίνημα που χρειάζεται ο χώρος μας».

Συνέχισε λέγοντας: «Γεννηθήκαμε για να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν. Γεννηθήκαμε για να διεκδικούμε πάντα την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Και αυτό  πρέπει να κάνουμε. Και θα το κάνουμε με τόλμη και με αποφασιστικότητα. Χωρίς δικαιολογίες. Με σχέδιο και με κοινωνικές συμμαχίες».

«Χρειάζονται νέες απαντήσεις, νέες τολμηρές πολιτικές»

Ο Χάρης Δούκας σημείωσε: «Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τις δυνάμεις, έχουμε τα μυαλά, έχουμε το ταλέντο, για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις.

Όμως χρειάζονται νέες απαντήσεις, νέες τολμηρές πολιτικές. Τέρμα στις διαχειριστικές αντιλήψεις. Τέρμα στις τάχα τεχνοκρατικές προσεγγίσεις, στα ευχολόγια για μελλοντικούς παραδείσους ευημερίας. Τέρμα στους συμβιβασμούς και στους μέσους όρους. Τέρμα στον φόβο και στην υποταγή στους ισχυρούς. Δεν θα μας βάλουν στα καλούπια του κατεστημένου. Δεν είμαστε απλά καλύτεροι από τους άλλους. Είμαστε διαφορετικοί.

Όχι γιατί μικρομεγαλίζουμε. Αλλά γιατί είναι ακράδαντη πεποίθηση μας, ότι προοδευτικό είναι ό,τι μειώνει τις ανισότητες.

Αυτό μας διδάσκουν συνεχώς οι εκατοντάδες, οι χιλιάδες αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης. Σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά. Όσοι δεν έσκυψαν το κεφάλι ποτέ».

Υποσχέθηκε να μπει ένα «τέλος στο  συγκεντρωτικό κράτος του Μαξίμου. Τέλος στις πελατειακές σχέσεις. Τέλος στις αδιαφανείς συναλλαγές. Θα κάνουμε το τρίτο και μεγαλύτερο κύμα αποκέντρωσης πράξη».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε για το κόμμα του «πως ο κύκλος αυτός, ο κύκλος της επιβίωσης μπορεί πια να κλείσει. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε όλοι μαζί έναν νέο, ενάρετο κύκλο υπέρβασης» με το ΠΑΣΟΚ «να σηκώνει ανάστημα. Να γίνεται και πάλι πλειοψηφικό στην κοινωνία, έτοιμο για να κυβερνήσει τον τόπο.

Όχι για τις καρέκλες της εξουσίας αλλά για τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας».

Το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ

Μοιράστηκε τα οράματά του για «ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό,  με ανθρώπους με νέες ιδέες και αντιλήψεις,  και όχι ένα μικρομάγαζο μικροσυμφερόντων, με μισόλογα, παρωχημένες προτάσεις και αμήχανες στιγμές σιωπής μπροστά στα προβλήματα.

Για να χαράξουμε μαζί με τους πολίτες τον δρόμο για τη διακυβέρνηση της χώρας, με ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης.

Για ένα ΠΑΣΟΚ, που δημιουργεί  κοινωνικά μέτωπα απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση».

Καταλήγοντας σε ένα Συνέδριο,  «όπου θα καλούμε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες που αξιακά πιστεύουν στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, πέρα από γενιές, και θέλουν να έρθουν εδώ μπροστά στρατιώτες, όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν ισότιμα και να καταθέσουν την πρόταση τους για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Νίκης και της Αλλαγής».

Κλείνοντας έδωσε μια ισχυρή δόση αυτοπεποίθησης: «Αυτός ο Οκτώβρης θα γίνει η αφετηρία της νέας Αλλαγής. Όλοι μαζί! Ενώνουμε δυνάμεις. Όλοι μαζί, όλες οι γενιές. Πάμε δυνατά! Πάμε ενωτικά! Πάμε Τώρα! Πιστέψτε το και θα νικήσουμε!».

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα