Η Lenovo Group, μαζί με τις θυγατρικές της, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το οικονομικό έτος 2024/25, αναφέροντας βελτιώσεις κερδοφορίας σε όλες τις επιχειρησιακές μονάδες του Ομίλου, ενώ παράλληλα σημείωσε σημαντική πρόοδο στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από το υβριδικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης.

Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν 20% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 65% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 315 εκατομμύρια δολάρια, βάσει των προτύπων χρηματοοικονομικής αναφοράς εκτός Χονγκ Κονγκ.

Αύξηση εσόδων λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης ανακοίνωσε η Lenovo

Παράλληλα, το μείγμα εσόδων εκτός υπολογιστών αυξήθηκε κατά πέντε μονάδες από έτος σε έτος, φθάνοντας σε ιστορικό υψηλό που ανήλθε σε 47%. Τα αποτελέσματα του Ομίλου αντικατοπτρίζουν τη σαφή στρατηγική, την εστίαση στην καινοτομία και τη λειτουργική αριστεία, καθώς και τα πλεονεκτήματα που αποκομίζει ο Όμιλος από το να είναι μια επιχείρηση με παγκόσμια παρουσία.

Παράλληλα, ο Όμιλος δηλώνει προετοιμασμένος να ηγηθεί της εποχής του υβριδικού μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης, μέσω του χαρτοφυλακίου ου που περιλαμβάνει συσκευές τεχνητής νοημοσύνης, όπως: υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης, servers τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζουν όλες τις κύριες αρχιτεκτονικές, καθώς και πολλαπλές λύσεις και υπηρεσίες AI native & AI embedded.

Σημειώνεται ότι οι πρώτοι υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας έχουν κυκλοφορήσει ήδη από τον Μάιο, με περισσότερους να ανακοινώνονται αργότερα μέσα στο έτος. Υπολογίζεται ότι οι υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς αναμένεται να είναι περισσότερο από το 50% του τοπίου των Η/Υ έως το 2027.

Η Lenovo ανακοίνωσε επίσης ότι αύξησε τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη κατά 6% από έτος σε έτος σε 476 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Μάιο του 2024 η Lenovo ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με την Alat, θυγατρική της PIF, μια επένδυση με τη μορφή μετατρέψιμων ομολόγων από την Alat, με παράλληλη έκδοση δικαιωμάτων αγοράς. Αυτές οι συναλλαγές θα ωφελήσουν σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες του Ομίλου να επιταχύνει τον μετασχηματισμό του μέσω μεγαλύτερης οικονομικής ευελιξίας και να αξιοποιήσει την επιχειρηματική δυναμική ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή, αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω το αποτύπωμα της εφοδιαστικής αλυσίδας του με έναν νέο κόμβο παραγωγής στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ποιοι διαμορφώνουν τις επιλογές των παιδιών
Τεχνολογία |

Ποιοι διαμορφώνουν τις επιλογές των παιδιών - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Τι γίνεται αν οι influencers που θαυμάζουν τα παιδιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατευθύνουν με μη εμφανή τρόπο τις επιλογές τους προς κατευθύνσεις που όχι μόνο είναι λανθασμένες αλλά και δυνητικά επικίνδυνες;