Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με την αγορά του Χονγκ Κονγκ να ασκεί πιέσεις μετά τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία της οικονομίας της Κίνας. Αρκετές βασικές αγορές ήταν κλειστές λόγω αργιών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,1%, αφού η Κίνα δημοσίευσε μια σειρά από ανησυχητικά οικονομικά στοιχεία το Σαββατοκύριακο, με την εργοστασιακή παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις και τις επενδύσεις τον Αύγουστο να κινούνται χαμηλότερα των προσδοκιών. Επίσης, το ποσοστό ανεργίας στις πόλεις αυξήθηκε σε υψηλό έξι μηνών, ενώ οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα ετών.

Κίνα: Απαισιόδοξοι οι traders για την πορεία της οικονομίας

Την ίδια ώρα, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,27% κλείνοντας στις 8.122,60 μονάδες. Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν προσέθεσε 0,42% για να κλείσει στις 21.850,08 μονάδες.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και τη Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές λόγω του εορτασμού του φθινοπώρου. Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές λόγω της Ημέρας των Ηλικιωμένων.

Οι κεντρικές τράπεζες στο επίκεντρο

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve την Τρίτη και την Τετάρτη, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται να κάνουν την πρώτη τους μείωση επιτοκίων από το 2020.

Επίσης, εν αναμονή και της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας βρίσκονται οι επενδυτές στην περιοχή, καθώς το διοικητικό συμβούλιο θα καθορίσει την πολιτική του την Παρασκευή. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο αμετάβλητο, ενώ θα σηματοδοτήσει ότι πλησιάζουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Τέλος, η Κίνα είναι έτοιμη να ορίσει τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών την Παρασκευή. Το επιτόκιο ενός έτους, το οποίο επηρεάζει τα περισσότερα νέα και ανεξόφλητα δάνεια, είναι σήμερα στο 3,35%, ενώ το επιτόκιο πενταετίας, που επηρεάζει την τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων, είναι σήμερα στο 3,85%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές