Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να προετοιμάζονταν για μια έντονη εβδομάδα συνεδριάσεων κεντρικών τραπεζών που θα αποφασίσουν για την πορεία της νομισματικής πολιτικής με τα φώτα στραμμένα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενώ το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί και στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,21%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15% στις 8.260 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,31% στις 18.641 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,26% στις 7.445 μονάδες.

Αγορές: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Fed – Οι κινητήριοι μοχλοί της εβδομάδας

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Nestle σημειώνουν απώλειες σχεδόν 1% αφού η Morgan Stanley μείωσε την αξιολόγηση της μετοχής σε «underweight», ενώ χαμηλότερη από πριν ήταν και η τιμή στόχος που έδωσε.

Κεντρικές τράπεζες

Κάτι παραπάνω από βέβαια θεωρείται πλέον μια μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές όμως να περιμένουν να δουν πόσο θα μειώσει η Fed τα επιτόκια την Τετάρτη και τι καθοδήγηση θα δώσει ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεδριάσει επίσης την Πέμπτη για τη νομισματική πολιτική, με τις αγορές επί του παρόντος να είναι διχασμένες ως προς το αν θα προχωρήσει ή όχι σε μείωση των επιτοκίων για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Στο μεταξύ, οι αγορές παρακολουθούν τις νέες αναταράξεις με την σύνθεση της Κομισιόν από την πρόεδρο Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, καθώς ο Γάλλος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν παραιτήθηκε από τη θέση του. Μάλιστα κατήγγειλε ότι η ίδια η πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε από τη Γαλλία να προτείνει άλλον υποψήφιο από αυτόν, προκειμένου να τον αντικαταστήσει, σε αντάλλαγμα ένα πιο ισχυρό χαρτοφυλάκιο στη νέα Κομισιόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές