Εισροές ξένων κεφαλαίων κατέγραψαν για τέταρτο διαδοχικό μήνα τα ασιατικά ομόλογα λόγω της αισιοδοξίας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να χαλαρώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι ξένοι επενδυτές πραγματοποίησαν σημαντικές αγορές περιφερειακών ομολόγων στην Ινδονησία, την Ινδία, τη Μαλαισία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊλάνδη, συνολικού ύψους 14,06 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο, οι μεγαλύτερες μηνιαίες καθαρές αγορές τουλάχιστον από το 2019, σύμφωνα με στοιχεία από ρυθμιστικές αρχές και ενώσεις αγοράς ομολόγων.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα – Το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

Στα ομόλογα της Νότιας Κορέας σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή τους από τον Μάιο του 2023 ύψους 5,99 δισ. δολαρίων. Τα ομόλογα της Ινδονησίας συνέχισαν επίσης να προσελκύουν ενδιαφέρον, με επενδύσεις 3,5 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα καθαρών κερδών από το εξωτερικό.

Επιπλέον, τα ομόλογα από την Ινδία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη προσέλκυσαν 2,14 , 2,06 δισ. και 370 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα.

Η Fed δείχνει τον δρόμο της μείωσης

Οι έμποροι στοιχηματίζουν όλο και περισσότερο ότι η Federal Reserve θα επιλέξει μια σημαντική μείωση των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα για να αποτρέψει την περαιτέρω επιδείνωση στην αγορά εργασίας, αντί να επιλέξει μια μικρότερη αρχική μείωση.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι ορισμένες κεντρικές τράπεζες της Ασίας θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, με το Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) να έχει ήδη μειώσει τα επιτόκιά του κατά 25 μονάδες βάσης τον Αύγουστο.

«Οι εισροές κεφαλαίων στα ομόλογα αναμένεται να παραμείνουν ισχυρές, καθώς ο κύκλος χαλάρωσης της Fed ανοίγει το δρόμο για τις ασιατικές κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια» εξηγεί  ο Khoon Goh, επικεφαλής της Asia Research στην ANZ.

«Αναμένουμε από την Bank Indonesia (BI) και την Τράπεζα της Κορέας (BoK) να ενταχθούν στον κύκλο μείωσης των επιτοκίων μετά τις κινήσεις της Fed», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές