Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου ταλαντεύεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς παρά την προσπάθεια της Εθνικής, δεν μπορεί να αλλάξει η επιφυλακτική στάση που κρατούν οι αγοραστές, στη σκιά των εξελίξεων που αναμένονται στον τραπεζικό κλάδο τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,07% στις 1.418,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.434,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,36% στις 1.220,75 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ήπιες πιέσεις – Απώλειες για τη Nestle

Απουσία τάσης

Αφού δημιούργησε μια απόσταση ασφαλείας από τη στήριξη των 1.400 μονάδες, η αγορά δεν μπορεί να σπάσει τη συσσώρευση που κάνει και στην μεγάλη εικόνα μετά επτά μήνες. Η τάση απουσιάζει, αν και μακροπρόθεσμα το ανοδικό momentum δεν έχει χαθεί. Όσο συντηρούνται οι 1.400 μονάδες, η τάση είναι κραταιά και χρειάζεται μία κατοχύρωση των  1.480 μονάδων αν θέλει να ανοίξει τον δρόμο για τον στόχο της ζώνης των 1.600 μονάδων, κατά την Fast Finance.

Ο τραπεζικός είναι το κλειδί, έχοντας μπροστά το placement της Εθνικής, με τον τίτλο να είναι και ο κύριος υπαίτιος για την εικόνα του κλάδου βραχυπρόθεσμα. Η συνεδρίαση της Παρασκευής, πάντως, έδειξε ότι μπορεί να ξεκινήσει και πάλι μία προσπάθεια με τις 1.432 μονάδες η κοντινή και οι 1.450 μονάδες σε κάθε περίπτωση η κύρια αντίσταση που θα δώσει ανοδική λύση στον σχηματισμό. Οι 1.405 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη, με τη διάσπαση της οποίας να οδηγεί προς τις 1.383 μονάδες.

Στον FTSE 25, κοντινή αντίσταση είναι στις 3.465 – 3.471 μονάδες, με κύρια τις 3.529 που είναι και το ημερήσιο make or break. Οι 3.404 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στις 3.353 μονάδες. Ο τραπεζικός βιαστικά ήδη πλησίασε την στήριξη του στην ζώνη των 1.200 μονάδων που έδωσε και αντίδραση. Οι 1.234 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση, μια κατοχύρωση της οποίας θα μπορούσε και πάλι να δώσει κίνηση στις 1.271 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Metlen, Aegean και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Coca Cola, Eurobank, Autohellas, Motor Oil, Cenergy, ΟΠΑΠ, Λάμδα και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Εθνική κερδίζει 1,78%, ενώ ήπια ανοδικά κινούντια οι Τιτάν, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΔΑΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διολίσθηση και πιέσεις από τις τράπεζες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Διολισθαίνει και πάλι το ΧΑ, πιέσεις και από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ουσιαστικά «αδιάφορη» πορεία των τελευταίων 4 εβδομάδων, δίχως να μπορεί να εκμεταλλευθεί το γενικώς θετικό πρόσημο της εγχώριας επιχειρηματικής ειδησεογραφίας