Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου ταλαντεύεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς παρά την προσπάθεια της Εθνικής, δεν μπορεί να αλλάξει η επιφυλακτική στάση που κρατούν οι αγοραστές, στη σκιά των εξελίξεων που αναμένονται στον τραπεζικό κλάδο τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,07% στις 1.418,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.434,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,36% στις 1.220,75 μονάδες.
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ήπιες πιέσεις – Απώλειες για τη Nestle
Απουσία τάσης
Αφού δημιούργησε μια απόσταση ασφαλείας από τη στήριξη των 1.400 μονάδες, η αγορά δεν μπορεί να σπάσει τη συσσώρευση που κάνει και στην μεγάλη εικόνα μετά επτά μήνες. Η τάση απουσιάζει, αν και μακροπρόθεσμα το ανοδικό momentum δεν έχει χαθεί. Όσο συντηρούνται οι 1.400 μονάδες, η τάση είναι κραταιά και χρειάζεται μία κατοχύρωση των 1.480 μονάδων αν θέλει να ανοίξει τον δρόμο για τον στόχο της ζώνης των 1.600 μονάδων, κατά την Fast Finance.
Ο τραπεζικός είναι το κλειδί, έχοντας μπροστά το placement της Εθνικής, με τον τίτλο να είναι και ο κύριος υπαίτιος για την εικόνα του κλάδου βραχυπρόθεσμα. Η συνεδρίαση της Παρασκευής, πάντως, έδειξε ότι μπορεί να ξεκινήσει και πάλι μία προσπάθεια με τις 1.432 μονάδες η κοντινή και οι 1.450 μονάδες σε κάθε περίπτωση η κύρια αντίσταση που θα δώσει ανοδική λύση στον σχηματισμό. Οι 1.405 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη, με τη διάσπαση της οποίας να οδηγεί προς τις 1.383 μονάδες.
Στον FTSE 25, κοντινή αντίσταση είναι στις 3.465 – 3.471 μονάδες, με κύρια τις 3.529 που είναι και το ημερήσιο make or break. Οι 3.404 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στις 3.353 μονάδες. Ο τραπεζικός βιαστικά ήδη πλησίασε την στήριξη του στην ζώνη των 1.200 μονάδων που έδωσε και αντίδραση. Οι 1.234 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση, μια κατοχύρωση της οποίας θα μπορούσε και πάλι να δώσει κίνηση στις 1.271 μονάδες.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Metlen, Aegean και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Coca Cola, Eurobank, Autohellas, Motor Oil, Cenergy, ΟΠΑΠ, Λάμδα και ΟΤΕ.
Στον αντίποδα, η Εθνική κερδίζει 1,78%, ενώ ήπια ανοδικά κινούντια οι Τιτάν, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΔΑΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και Ελλάκτωρ.
Latest News
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση του ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 1.551,90 μονάδες,
Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών
Αν και η αγορά έδειξε από τα πρώτα λεπτά ευάλωτη στις διεθνείς εξελίξεις και στα νέα μέτωπα που ανοίγει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ψυχραιμία που δείχνουν οι ευρωαγορές αγορές, έχει κάμψει και τις εγχώριες ανησυχίες
Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών το ΧΑ
Πολλά χαρτοφυλάκια στο Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνουν την επιφυλακτικότητα τους μετά και τις νέες εξαγγελίες Τραμπ για δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή - Τα «χρυσά» placements και η ευκαιρία του ΧΑ
Γιατί θεωρείται κατάλληλο το μομέντουμ για την προσέλκυση επενδυτών – Ισχυρή ζήτηση από κορυφαία «ονόματα» του επιχειρείν σε Ελλάδα και εξωτερικό – Ποιοι «πάτησαν το κουμπί»
Οι προοπτικές για το ΧΑ το 2025 - Τι βλέπει η εγχώρια αγορά
Ο Ιανουάριος έκλεισε με ισχυρές επιδόσεις, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε άνοδο 5,42%