Με απώλειες κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας την ανοδική «παρένθεση» της Παρασκευής, καθώς συντάσσεται και πάλι με τη διεθνή επιφυλακτικότητα που τροφοδοτείται ενόψει των μεγάλων αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,22% στις 1.416,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,9 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.431,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,34% στις 1.212,22 μονάδες.

Ανοδική «παρένθεση»

Η αντίδραση της Παρασκευής φαίνεται ότι ήταν συνέχεια των πέντε πτωτικών ημερών που προηγήθηκαν, με την αγορά να αδυνατεί να συνεχίσει την ανάκαμψη. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, μπορεί η Moody’s να μην έδωσε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, αναβάθμισε παρόλα αυτά σε θετικό το outlook για την οικονομία. Οπότε σε κάθε περίπτωση έχουμε να περιμένουμε θετικά νέα στο μέλλον ενώ χρηματιστηριακά αυτό δεν θα άλλαζε βραχυπρόθεσμα κάτι στην αγορά σε περίπτωση που ερχόταν.

To θέμα είναι η εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνει πολίτες και επενδυτές, τονίζει ο κ. Ζαχαράκης. Σίγουρα έχουμε δει σημαντικές αλλαγές παρόλα αυτά τα κακώς κείμενα και η δυσκολίες στο πολυδαίδαλο δημόσιο είναι ακόμα αρκετές. Και είναι κάτι που βλέπουν οι ξένοι επενδυτές και οι οίκοι και κτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου έχοντας αμφιβολίες για το αν μπορέσουμε να γίνουμε μία κανονική οικονομία.

Ο τραπεζικός είναι το κλειδί, κατά τον κ. Ζαχαράκη, έχοντας μπροστά το placement της Εθνικής με τον τίτλο να είναι και ο κύριος υπαίτιος για την εικόνα του κλάδου βραχυπρόθεσμα. Την Παρασκευή έχουμε λήξη παραγώγων και για τρίτο τρίμηνο τα κλεισίματα του FTSE25 να είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο δείχνοντας ότι η αγορά συσσωρεύει χωρίς κατεύθυνση. Αμέσως μετά την λήξη θα δούμε πιθανότατα μία διαφορετική εικόνα που θα μας δείχνει την κατεύθυνση της, με τις πιθανότητες να βαραίνουν την ανοδική κίνηση, κατά τον κ. Ζαχαράκη.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Autohellas, Jumbo και Aegean σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Cenergy, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Metlen, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΑΑ και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, Τιτάν, Εθνική, Motor Oil, Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή κινούνται ήπια ανοδικά, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Λάμδα, Σαράντης, Coca Cola και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διολίσθηση και πιέσεις από τις τράπεζες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Διολισθαίνει και πάλι το ΧΑ, πιέσεις και από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ουσιαστικά «αδιάφορη» πορεία των τελευταίων 4 εβδομάδων, δίχως να μπορεί να εκμεταλλευθεί το γενικώς θετικό πρόσημο της εγχώριας επιχειρηματικής ειδησεογραφίας