Παραιτήθηκε αιφνιδίως ο Τιερί Μπρετόν.

Με ανάρτηση του, ο Γάλλος Επίτροπος υπέβαλε την παραίτηση του, αναρτώντας στο X, φωτογραφία της επιστολής του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Φον ντερ Λάιεν.

Ίλον Μασκ: Η κόντρα με τον Τιερί Μπρετόν και η δυσαρέσκεια της Κομισιόν

Στην συνέχεια, αναφέρει «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους συναδέλφους μου στο Σώμα, στις υπηρεσίες της Επιτροπής, στους ευρωβουλευτές, στα κράτη μέλη και στην ομάδα μου. Μαζί, εργαστήκαμε ακούραστα για να προωθήσουμε μία φιλόδοξη ατζέντα θεματολόγιο της ΕΕ. Ήταν τιμή και προνόμιο να υπηρετώ το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον».

Άφησε αιχμές για την Φον ντερ Λάιεν

Ο Μπρετόν στην επιστολή ανέφερε ότι η φον ντερ Λάιεν «πριν από λίγες ημέρες» ζήτησε από τη Γαλλία να αποσύρει το όνομά του ως επιλογή της χώρας για την Κομισιόν «για προσωπικούς λόγους» δίνοντας ως αντάλλαγμα ένα «υποτιθέμενο χαρτοφυλάκιο με μεγαλύτερη επιρροή».

«Υπό το φως αυτών των τελευταίων εξελίξεων – περαιτέρω απόδειξη αμφισβητήσιμης διακυβέρνησης – πρέπει να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι δεν μπορώ πλέον να ασκώ τα καθήκοντά μου στο Σώμα». Η απόφαση Mπρετόν έρχεται την ώρα που η πρόεδρος της Κομισιόν οριστικοποιεί τον κατάλογο των Eπιτρόπων της μετά τις ευρωεκλογές.

Δείτε την ανάρτηση

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα