Πράσινο φως στον διορισμό της Ελίζαμπεθ Μπαστόνι, ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca Cola HBC και μέλος της επιτροπής αποδοχών, άναψε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) της εταιρείας που συγκλήθηκε σήμερα στην Ελβετία.

Coca Cola: Γιατί μπαίνει στο στόχαστρο των ιρλανδικών αρχών

Ο διορισμός της Ελίζαμπεθ Μπαστόνι θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά την γενική συνέλευση.

Όπως ανακοινώθηκε στις 9 Αυγούστου 2024, η Άννα Διαμαντοπούλου, ανεξάρτητη μη εκτελεστική διευθύντρια και μέλος της επιτροπής αποδοχών, της επιτροπής διορισμών και της επιτροπής κοινωνικής ευθύνης έχει γνωστοποιήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο την πρόθεσή της να να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο με ισχύ από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά από διαδικασία αναζήτησης αντικαταστάτη μη εκτελεστικού συμβούλου, το διοικητικό συμβούλιο, πρότεινε την εκλογή της Ελίζαμπεθ Μπαστόνι,  ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ως μέλος της επιτροπής αποδοχών.

Κατά την ημερομηνία της ΕΓΣ, το εκδοθέν μετοχικό κεφάλαιο της Coca-Cola HBC αποτελούνταν από 373.239.562 κοινές μετοχές, εκ των οποίων 6.802.145 κοινές μετοχές κατέχει η Coca Cola HBC AG και 3.430.135 μετοχές κατέχει η θυγατρική της, COCA-COLA HBC SERVICES MEPE, στο ταμείο. Αντίστοιχα, ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών δικαιωμάτων ψήφου (ασκούμενων ή μη) στην Coca-Cola HBC AG ανήλθε σε 363.007.282.

Ποια είναι

Η  Ελίζαμπεθ Μπαστόνι, είναι έμπειρο στέλεχος που έχει διατελέσει εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος με τεχνογνωσία στην εταιρική διακυβέρνηση, τις αμοιβές στελεχών, την ανάπτυξη και την εκτέλεση στρατηγικής, καθώς και στον σχεδιασμό ανάπτυξης και διαδοχής ανθρώπων.

Τα τελευταία χρόνια είναι ταυτόχρονα μέλος Δ.Σ. σε  Qorium (Ολλανδία), CNH Industrial (Σικάγο, ΗΠΑ), EUROAPI (Γαλλία) και Jerónimo Martins. Έχει εργαστεί για τις εταιρείες Cascade Asset Management Co (πρώην BMGI), Carlson, The Coca-Cola Company (2005 έως 2011) και Thales. Ξεκίνησε την καριέρα της με την KPMG και ασχολήθηκε με την διεθνή φορολογική πρακτική. Απέκτησε πτυχίο λογιστικής από το Κολλέγιο Providence στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις