Yλοποιείται για πρώτη φορά στη Θράκη η εμβληματική πρωτοβουλία του ΣΕΒ  «Skills4Jobs». Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, με την ειδικότητα «Ηλεκτρολόγος Αυτοματιστής» συμμετέχουν στην πρώτη φάση του 15 νέοι απόφοιτοι τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες στο «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θράκη» θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης 148 ωρών, με βάση τις ανάγκες της βιομηχανίας, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΣΕΚΑΠ ΑΕ, μέλος του ομίλου εταιρειών της Japan Tobacco International (JTI) στην Ξάνθη.

Απασχόληση: Γόρδιος δεσμός η εύρεση προσωπικού για τις επιχειρήσεις – Οι αιτίες του φαινομένου

Στο πλαίσιο του προγράμματος, εντάσσονται πλέον θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης με την υποστήριξη της Google, συνδεδεμένα με την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Αυτοματιστή. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά βιομηχανίες και χώρους παραγωγής των μελών μας, όπου θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν με πρακτικό τρόπο τη λειτουργία των συστημάτων αυτοματισμού, τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης και τις αρμοδιότητες του ηλεκτρολόγου αυτοματιστή.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ανοικτές θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ της περιοχής.

Όπως σημείωσε η διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ, κα Ντόρα Οικονόμου στην έναρξη των μαθημάτων: «Ο ΣΕΒ δημιουργεί διαδρομές απασχόλησης για τους νέους σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Έχοντας καταγράψει τα τεχνικά επαγγέλματα με κενές θέσεις εργασίας, αλλά και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, η πρωτοβουλία “Skills4Jobs” προσφέρει σε νέους/ες εκείνες τις τεχνικές δεξιότητες που είναι χρήσιμες στην εύρεση εργασίας σε επιχειρήσεις μέλη μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πρόγραμμα “Skills4Jobs” αγκαλιάζει πλέον και τη Θράκη».

Η εκδήλωση υποδοχής των συμμετεχόντων, καθώς και η έναρξη των μαθημάτων, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΣΕΚΑΠ ΑΕ, μέλος του ομίλου εταιρειών της JTI στην Ξάνθη, παρουσία των χορηγών, αλλά και στελεχών των επιχειρήσεων μελών του ΣΕΒ στην περιοχή.

Υποστηρικτές της πρωτοβουλίας είναι το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ και το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ, μέγας χορηγός το Κ.Δ.Β.Μ. Ι.Β.Ε.Π.Ε- ΣΕΒ, στρατηγικός χορηγός η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ – ΕΛΒΙΑΛ Α.Ε. και χορηγός η ΚΑΥΚΑΣ Β. Α.Ε.

Εκπαιδευτικά προγάμματα του ΣΕΒ

Το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα του ΣΕΒ στο χώρο της Δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Από το 1980, παρακολουθώντας συνεχώς τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και σε συνεργασία με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συμμετέχει ενεργά σε διεθνή δίκτυα ανταλλαγής τεχνογνωσίας στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, και έχει έντονη εκπαιδευτική δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται σύμφωνα με την πραγματική προσφορά και ζήτηση δεξιοτήτων ανά κλάδο οικονομίας και ανά επάγγελμα, στοχεύοντας στο να υποστηρίξουν τους καταρτιζόμενους να διαμορφώσουν ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό επαγγελματικό προφίλ μέσω της αναβάθμισης και επικαιροποίησης γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων (upskilling/reskilling).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις