Λίγο πιο θετική για τις ελληνικές τράπεζες εμφανίζεται στη νέα ανάλυσή της η Bank of America, καθώς αύξησε τις τιμές στόχους τους, πλην της Alpha Bank, για την οποία όμως αναβάθμισε τη σύσταση της σε neutral (ουδέτερη), από underperform προηγουμένως. Έτσι, η νέα τιμή στόχος για την Πειραιώς είναι στα 5,30 ευρώ, από 5,12 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank στα 2,76 ευρώ, από 2,70 ευρώ, για την Αlpha Bank στα 1,79 ευρώ, από 1,80 ευρώ και για την Εθνική Τράπεζα στα 8,06 ευρώ, από 7,06 ευρώ προηγουμένως.

Τα περιθώρια ανόδου κυμαίνονται από 10% στην Εθνική έως 40% στην Eurobank, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές. Επίσης, η BofA δηλώνει ότι προτιμά τις Eurobank και Πειραιώς, ενώ για την Εθνική διατηρεί τη σύσταση underperform.

Ελληνικές τραπεζες: Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές- στόχοι από ξένους οίκους

Διανομή μερισμάτων

Όπως επισημαίνει η BofA, η διανομή των μερισμάτων είναι ένας θετικός καταλύτης, αφού και οι τέσσερις τράπεζες έλαβαν τις σχετικές εγκρίσεις, εκτιμώντας ότι οι μερισματικές αποδόσεις θα κινηθούν μεταξύ 7,8% – 8,5% για το 2025 και το 2026. Επίπεδα που θεωρούνται ελκυστικά, σε σχέση με τις τράπεζες στην Ευρώπη.

Στο μέτωπο των μεγεθών, η BofA προβλέπει πτώση στα έσοδα από τόκους κατά 7% και μείωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου κατά 0,21% έως το 2025 λόγω του ότι τα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου φέρουν ρήτρες αναπροσαρμογής, των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων, του περιθωρίου αναπροσαρμογής των καταθέσεων και των εκδόσεων MREL.

Το κόστος του κινδύνου έχει διαμορφωθεί στις 63 μ.β. κατά μέσο όρο το 2024 έναντι 79 μ.β. το 2023, αλλά η BofA προβλέπει ότι θα αυξηθεί το 2025 στις 68 μ.β..

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις