Σε έκδοση πράσινου ομολόγου με ωρίμανση στα 6 χρόνια και δικαίωμα ανάκλησης στην πενταετία προχωρά το επόμενο διάστημα η Eurobank. Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η τράπεζα από την έκδοση θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ή την αναχρηματοδότηση projects με πράσινα περιβαλλοντικά κριτήρια.

DBRS: Αναβαθμίζει τις προοπτικές της Εθνικής και της Eurobank

Η τράπεζα έδωσε σχετικό mandate στην HSBC ενώ στο σχήμα των αναδόχων για την έκδοση συμμετέχουν ακόμη BNP Paribas, BofA, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC και Nomura.

Η συναλλαγή θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.

Yπενθυμίζεται πως σε θετικές αναβάθμισε τις προοπτικές της Eurobank ο οίκος DBRS, ως συνέχεια της αντίστοιχης αναβάθμισης των προοπτικών για την ελληνική οικονομία και αξιόχρεο.

Όπως ανέφερε ο οίκος, κατά την ανάλυσή του για τη θετική δυναμική που δημιουργεί ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος καθώς μειώνει τους δεσμούς του με το ελληνικό κράτος, η Eurobank εμφανίζει βελτιωμένη κερδοφορία και ποιότητα του ενεργητικού και επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα.

Η DBRS αναθεώρησε την τάση για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις της Eurobank σε BBB (low) και για τις βραχυπρόθεσμες καταθέσεις R-2 (middle) σε θετικές από σταθερές. Η αλλαγή τάσης ακολουθεί τη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στις 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Μια πιθανή αναβάθμιση των δύο τραπεζών θα απαιτούσε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας και να διατηρήσουν τη βελτιωμένη υποκείμενη κερδοφορία και την ποιότητα του ενεργητικού τους σε διαρκή βάση, διατηρώντας παράλληλα επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας. Η βελτίωση της διαφοροποίησης της χρηματοδότησης και της ποιότητας του κεφαλαίου θα μπορούσε επίσης να συμβάλει σε μια αναβάθμιση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις