Στο στόχαστρο του Ίλον Μάσκ μπήκε το δημογραφικό ζήτημα της Ελλάδας.

Δημογραφική κρίση: Καταρρέουν οι γεννήσεις, γερνάει ο πληθυσμός

Αναδημοσιεύοντας ανάρτηση άλλου χρήστη, στην οποία αναφέρεται ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να υποχωρήσει ραγδαία κατά 25% από σήμερα έως το 2070, σε σχέσει με αντίστοιχη πρόβλεψη μείωσης μόλις 4% σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο εκκεντρικός μεγιστάνας σχολίασε:

«Ουάου, περίπου διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν σε σχέση με τα μωρά που γεννήθηκαν».

Ο CEO της Tesla και ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter), είχε αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν κατάρρευση του πληθυσμού τους, λόγω των χαμηλών ρυθμών των γεννήσεων».

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Euronews για την Ελλάδα, η χώρα προετοιμάζεται για μια μεγάλη πληθυσμιακή κατάρρευση που τροφοδοτείται από την κατακόρυφη πτώση του αριθμού των γεννήσεων, τη μαζική μετανάστευση και τα χαμηλά ποσοστά γονιμότητας.

«Έξι χρόνια μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια σηματοδοτώντας το επίσημο τέλος μιας οδυνηρής οικονομικής κρίσης, η χώρα αντιμετωπίζει τώρα ένα νέο είδος έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσε να επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική της δομή: τη μείωση του πληθυσμού» γράφει το Euronews.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως το 2070 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μπορούσε να συρρικνωθεί έως και 25% , πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%.

Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες σχεδόν του αιώνα, ενώ οι θάνατοι σχεδόν διπλασίασαν αυτόν τον αριθμό, φτάνοντας τις 140.000. Τίποτα δεν δείχνει ότι αυτή η τάση θα αλλάξει σύντομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή