Πάνω από 3% υποχωρεί η μετοχή της Apple τη Δευτέρα καθώς οι μικρότεροι χρόνοι αποστολής του iPhone 16 σηματοδοτούν χαμηλή ζήτηση.

Αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι χρόνοι παράδοσης για τα νέα μοντέλα iPhone 16 Pro έδειξαν χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση, πιθανώς λόγω της καθυστερημένης διάθεσης της τεχνητής νοημοσύνης στα βασικά χαρακτηριστικά.

Apple: Πονοκέφαλος ή ευκαιρία; Τι σημαίνει η παρουσία της στην Ευρώπη

Η Apple την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε την πολυαναμενόμενη σειρά iPhone 16 της που σχεδιάστηκε γύρω από το λογισμικό AI, Apple Intelligence.

Ο βασικός παράγοντας είναι η χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση για τη σειρά iPhone 16 Pro

Οι προπαραγγελίες της Apple για τα iPhone 16

Τα πρώιμα δεδομένα προπαραγγελίας από την BofA Global Research αποκάλυψαν μικρότερους παγκόσμιους χρόνους αποστολής για τα μοντέλα iPhone 16 Pro σε σύγκριση με τα μοντέλα 15 Pro του περασμένου έτους, από τη Δευτέρα, δηλαδή τρεις ημέρες αφότου η εταιρεία άρχισε να δέχεται προπαραγγελίες.

Ο μέσος χρόνος αποστολής για το iPhone 16 Pro ήταν αυτή τη στιγμή 14 ημέρες, χαμηλότερος από τις 24 ημέρες του iPhone 15 Pro πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ ο χρόνος αποστολής των 19 ημερών για το iPhone 16 Pro Max είναι επίσης σαφώς μικρότερος από τις 32 ημέρες που απαιτούνταν πέρυσι.

«Ο βασικός παράγοντας είναι η χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση για τη σειρά iPhone 16 Pro…το σημαντικότερο στοιχείο πώλησης, το Apple Intelligence, δεν είναι διαθέσιμο κατά την κυκλοφορία μαζί με την κυκλοφορία του iPhone 16», δήλωσε ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της Apple. στην TF International Securities, είπε σε ανάρτηση στο blog.

Η Apple Intelligence πρόκειται να φτάσει στην αμερικανική έκδοση της αγγλικής γλώσσας σε beta τον επόμενο μήνα, και για άλλες εκδόσεις έως το επόμενο έτος.

Οι πωλήσεις προπαραγγελίας του πρώτου Σαββατοκύριακου για τα μοντέλα iPhone 16 Pro και Pro Max μειώθηκαν κατά 27% και 16%, αντίστοιχα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Kuo με βάση τον χρόνο παράδοσης και τα σχέδια παραγωγής κάθε μοντέλου.

Ωστόσο, ο αναλυτής της BofA, Wamsi Mohan, σημείωσε ότι οι χαμηλότεροι χρόνοι αποστολής θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν παράγοντα βελτίωσης των αλυσίδων εφοδιασμού των μοντέλων της από την Apple. Η περσινή αποστολή για το iPhone 15 Pro Max επηρεάστηκε από προβλήματα εφοδιασμού με τον φακό tetraprism.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία