Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τον Nikkei 225 της Ιαπωνίας να υποχωρεί έως και 2% ενδοσυνεδριακά, αν και στο τέλος περιόρισε ελαφρώς τις απώλειες, υπό το βάρος της νέας ενίσχυσης του γιεν.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε με πτώση 1,03% στις 36.203,22 μονάδες. Ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε 0,6% και έκλεισε στις 2.555,76 μονάδες.

Οι μετοχές υποχώρησαν καθώς το γεν ενισχύθηκε για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, στα 140,65 έναντι του δολαρίου. Είχε ανατιμηθεί στα 139,58 γεν κατά τη διάρκεια της νύχτας, το ισχυρότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2023.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Shunichi Suzuki δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιολογεί τις επιπτώσεις του ισχυρότερου γιεν στην οικονομία της χώρας. «Η θέση μας ήταν ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα πρέπει να καθορίζονται από τις αγορές που αντανακλούν τα θεμελιώδη μεγέθη, αλλά οι ακραίες διακυμάνσεις δεν είναι επιθυμητές», δήλωσε η Suzuki. Τόνισε επίσης ότι η ενίσχυση του γιεν μπορεί να επηρεάσει την οικονομία τόσο θετικά όσο και αρνητικά μέσω διαφόρων διαύλων, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών και του κόστους εισαγωγής σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας παραγωγής συσκευών Midea Group αυξήθηκαν πάνω από 9% στο ντεμπούτο τους στο Χονγκ Κονγκ από την τιμή προσφοράς των 54,80 δολαρίων HK ανά τεμάχιο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέβηκε κατά 1,15%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,24% και έκλεισε στις 8.140,9 μονάδες.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας, της ηπειρωτικής Κίνας και της Ταϊβάν ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι εγχώριες εξαγωγές της Σιγκαπούρης εκτός πετρελαίου για τον Αύγουστο αυξήθηκαν 10,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ μειώθηκαν κατά 4,7% από τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία συγκρίνονται με την πρόβλεψη του Reuters για αύξηση 15% σε ετήσια βάση και πτώση 3,3% σε μηνιαία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές