Οι τιμές στο πετρέλαιο παρέμειναν σταθερές την Τρίτη, μετά την άνοδο άνω του 1 δολ. στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι traders αξιολόγησαν τις ανησυχίες για την παραγωγή των ΗΠΑ μετά τον τυφώνα Francine και επίσης την προοπτική μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Ασιατικά ομόλογα: Σημαντικές εισροές κεφαλαίων – Τοποθετήσεις 14,06 δισ. δολαρίων

Ιδιαίτερα εστιάζουν δε στην επικείμενη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για τον Νοέμβριο διατηρήθηκαν στα 72,77 δολάρια το βαρέλι, στις 0815 GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού τον Οκτώβριο σημείωσαν άνοδο 12 σεντς, ή 0,17%, στα 70,21 δολάρια το βαρέλι.

Πετρέλαιο: Οι φόβοι για την Κίνα επηρεάζουν το κλίμα της αγοράς

Ωστόσο, οι φόβοι για ασθενέστερη ζήτηση στον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου, την Κίνα, επηρέασαν το κλίμα της αγοράς. Η παραγωγή των διυλιστηρίων πετρελαίου της Κίνας μειώθηκε για πέμπτο μήνα τον Αύγουστο εν μέσω της μείωσης της ζήτησης καυσίμων και των ασθενών περιθωρίων εξαγωγών, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία το Σάββατο.

Και τα δύο συμβόλαια διακανονίστηκαν υψηλότερα την προηγούμενη συνεδρίαση καθώς η παραγωγή παρέμεινε περιορισμένη με περισσότερο από το 12% της παραγωγής αργού και το 16% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ να παραμένει εκτός δικτύου λόγω του τυφώνα Francine, σύμφωνα με το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής των ΗΠΑ (BSEE) τη Δευτέρα.

Η Fed αναμένεται να ξεκινήσει τον κύκλο χαλάρωσής της την Τετάρτη, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed να δείχνουν ότι οι αγορές τώρα δίνουν πιθανότητα 69% στο ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης.

“Η Fed αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια αυτή την εβδομάδα…αλλά τα πρόσφατα αδύναμα οικονομικά στοιχεία και τα επιθετικά σχόλια από μέλη της Fed έχουν οδηγήσει τους επενδυτές να πιστεύουν ότι η κίνηση θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική”, δήλωσε η αναλύτρια της Panmure Liberum, Ασλεϊ Κέλτι.

Ένα χαμηλότερο επιτόκιο θα μειώσει το κόστος δανεισμού και μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τη ζήτηση πετρελαίου υποστηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Οι επενδυτές παρατήρησαν επίσης μια αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, τα οποία πιθανώς μειώθηκαν κατά περίπου 200.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Σεπτεμβρίου, με βάση δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities