Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, αφού κατέκτησαν το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών στην προηγούμενη συνεδρίαση, υπό το βάρος της ανόδου του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,7% στα 2.564,57 δολάρια η ουγγιά αφού σκαρφάλωσε στα 2.589,59 δολάρια τη Δευτέρα.Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,7% στα 2.591,3 δολάρια.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Οι τράπεζες ο καταλύτης της ανόδου – Σε υψηλά 12 ετών η Commerzbank

Τα φώτα της δημοσιότητας στον χρηματοοικονομικό τομέα είναι στραμμένα  στη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Οι αγορές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα 65% για μείωση 50 μονάδων βάσης έναντι 34% πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν αποτιμήσει σε μεγαλύτερη πιθανότητα ότι η Fed θα κινηθεί πιο επιθετικά. Αυτή θα ήταν η πρώτη μείωση επιτοκίων της Fed από το 2020.

«Σήμερα κινούμαστε χαμηλότερα λόγω της πτώσης του επιτοκίου σε όλη την καμπύλη αποδόσεων, καθώς ορισμένοι άνθρωποι ανησυχούν ότι εάν η Fed προχωρήσει στις 25 μονάδες βάσης αύριο, μπορεί να υπάρξει μικρότερο κίνητρο για αγορά χρυσού, όπως προτείνει μια μεγάλη τράπεζα» εξηγεί στο Reuters ο Bart Melek, επικεφαλής. στρατηγικ;hw εμπορευμάτων στην TD Securities.

Οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs για τον χρυσό

Η Goldman Sachs  βλέπει κάποια τακτική πτωτική τάση στις τιμές του χρυσού σύμφωνα με το βασικό σενάριο των οικονομολόγων της για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed την Τετάρτη και επανέλαβε τη σύσταση για μακροχρόνια διαπραγμάτευση του χρυσού και τον στόχο της τιμής των 2.700 δολαρίων η ουγγιά μέχρι τις αρχές του 2025.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του χρυσού που δεν αποδίδει.

«Καθώς το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού μειώνεται, μπορεί να δούμε αυξημένη ζήτηση για ETF χρυσού από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, ειδικά στη Δύση», δήλωσε σε σημείωμα ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

Το ασήμι διολίσθησε κατά 0,4% στα 30,63 δολάρια η ουγγιά μετά το υψηλό δύο μηνών τη Δευτέρα. Η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,1% στα 979,40 δολάρια, ενώ το παλλάδιο κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1,4% στα 1.092,11 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities