Σε θετικά εδάφη βρίσκονται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένεται να λάβουν την τελευταία ενημέρωση για το γερμανικό οικονομικό κλίμα που θα δημοσιευθεί αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ σήμερα θα ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,57%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,66% στις 8.333 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,38% στις 18.703 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,58% στις 7.492 μονάδες.

Ο κλάδος της λιανικής σημειώνει άνοδο 1,44%, με τη βρετανική εταιρεία οικιακών βελτιώσεων Kingfisher, να καταγράφει άλμα 6,7% αφού αύξησε το χαμηλότερο άκρο του εύρους κερδών της λόγω βελτιωμένων πωλήσεων.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πιέσεις άσκησε στον Nikkei το ισχυρό γιεν – Απώλειες στις αγορές

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Επίσης, στο επίκεντρο βρίσκεται και η Commerzbank, η οποία ενισχύεται κατά 1%, καθώς έχει γίνει αντικείμενο μιας διεκδίκησης τόσο από τη Unicredit, όσο και από την Deutsche Bank. Η Unicredit πρόκειται να ζητήσει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να αυξήσει το μερίδιό της στο 30%, ενώ η Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει το σύνολο ή μέρος του μεριδίου 12% της γερμανικής κυβέρνησης στην Commerzbank.

Την ίδια ώρα, σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, με τη μείωση των επιτοκίων να θεωρείται πλέον βέβαια. Οι επενδυτές όμως περιμένουν να δουν πόσο θα μειώσει η Fed τα επιτόκια την Τετάρτη και τι καθοδήγηση θα δώσει ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεδριάσει επίσης την Πέμπτη για τη νομισματική πολιτική, με τις αγορές επί του παρόντος να είναι διχασμένες ως προς το αν θα προχωρήσει ή όχι σε μείωση των επιτοκίων για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές