Να συνεχίσει τη διήμερη αντίδραση προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας όμως να αντιπαλέψει την συναλλακτική επιφυλακτικότητα, αλλά και την στάση αναμονής των ξένων, οι οποίοι περιμένουν τα νεότερα από τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,12% στις 1.425,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.453,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,15% στις 1.226,44 μονάδες.

Εσωτερικές υποθέσεις

Η αγορά και σήμερα δεν δείχνει διαθέσεις να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα, με τα εγχώρια χαρτοφυλάκια να αναλώνονται σε κινήσεις μικροδιορθώσεων θέσεων, εν αναμονή των προθέσεων των ξένων. Εντούτοις, οι συναλλαγές από το εξωτερικό δείχνουν να έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες, με το ενδιαφέρον παγκοσμίως να είναι σταθερά προσανατολισμένο στη Federal Reserve, η οποία αρχίζει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής σήμερα. Αύριο, αναμένεται η απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων, αλλά και η καθοδήγηση της πολιτικής από τους αξιωματούχους της.

Όταν η μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του κόσμου αναμένεται για αλλαγή ρότας, από τη σύσφιξη στη χαλάρωση των νομισματικών συνθηκών δηλαδή, οι περιφερειακές αγορές δεν μπορούν να μην επηρεαστούν. Και η ελληνική δεν εξαιρείται από αυτό, ακόμη και αν η μείωση του επιτοκίου είναι η ελάχιστη δυνατή και… αδύνατη να αλλάξει τις νομισματικές συνθήκες.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, το οποίο θα ξεκαθαρίσει σε κάθε περίπτωση αύριο, μετά και τη δήλωση του Τζερόμ Πάουελ, του επικεφαλής της Fed, η εγχώρια αγορά πρέπει να διαχειριστεί και τα παντός είδους σενάρια που κυκλοφορούν για την τιμή και το ποσοστό που θα διαθέσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική. Μάλιστα, η μετοχή της τελευταίας έχει εμφανίσει έντονη μεταβλητότητα τελευταία, επηρεάζοντας όλο τον κλάδο – σηματωρό της αγοράς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, σε θετικά εδάφη είναι οι Τιτάν, ΕΛΧΑ, Εθνική, Aegean, Metlen, Σαράντης, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Cenergy, Motor Oil και Eurobank, χωρίς όμως καμία να κινείται με κέρδη άνω του 1%.

Από την άλλη, η Autohellas χάνει 1,25%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Jumbo, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΑΑ και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή και… πράξη είναι η Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διολίσθηση και πιέσεις από τις τράπεζες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Διολισθαίνει και πάλι το ΧΑ, πιέσεις και από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ουσιαστικά «αδιάφορη» πορεία των τελευταίων 4 εβδομάδων, δίχως να μπορεί να εκμεταλλευθεί το γενικώς θετικό πρόσημο της εγχώριας επιχειρηματικής ειδησεογραφίας