Μετά κόπων κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα των 1.420 μονάδων το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, καθώς συμπιέστηκε ανάμεσα στο θετικό πρόσημο των περισσοτέρων τίτλων του, αλλά και στην πτώση αρκετών δεικτοβαρών που επηρέασαν και πάλι το κλίμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,43% στις 1.429,79 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.421,15 μονάδων (-0,17%) και 1.429,79 μονάδων (+0,43%). Ο τζίρος ανήλθε στα 99,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 8,3 εκατ. τεμάχια αξίας 22,8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 3.466,04 μονάδες, ενώ στο +0,16% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.316,94 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 1.230,94 μονάδες.

Παλεύει να κρατήσει τα επίπεδα

Αν και ούτε σήμερα έπεισαν για τις προθέσεις τους οι long, η αγορά κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα, μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας και συνεχών αλλαγών στα πρόσημα. Οι long εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο, αφήνοντας τους βραχυπρόθεσμους να ταράζουν τα ρηχά ύδατα της Λ. Αθηνών, τροφοδοτώντας την ταλάντευση πέριξ των 1.420 μονάδων.

Η αγορά δεν πρόκειται να αποκτήσει ρυθμό εάν πρώτον δεν έχουν οι ξένοι μεγαλύτερη σαφήνεια στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ και δεύτερο δεν μπει στην τελική ευθεία το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική. Δύο καταλύτες που θα αποσαφηνιστούν κλιμακωτά μέχρι το τέλος του μήνα, καθηλώνοντας την αγορά σε ένα επίπεδο πολύ κοντά στην στήριξη των 1.400 μονάδων.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι συναλλαγές από το εξωτερικό δείχνουν να έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες, με το ενδιαφέρον παγκοσμίως να είναι σταθερά προσανατολισμένο στη Federal Reserve, η οποία αρχίζει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής σήμερα. Αύριο, αναμένεται η απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων, αλλά και η καθοδήγηση της πολιτικής από τους αξιωματούχους της.

Όταν η μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του κόσμου αναμένεται για αλλαγή ρότας, από τη σύσφιξη στη χαλάρωση των νομισματικών συνθηκών δηλαδή, οι περιφερειακές αγορές δεν μπορούν να μην επηρεαστούν. Και η ελληνική δεν εξαιρείται από αυτό, ακόμη και αν η μείωση του επιτοκίου είναι η ελάχιστη δυνατή και… αδύνατη να αλλάξει τις νομισματικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα, την Παρασκευή έχουμε λήξη παραγώγων και για τρίτο τρίμηνο τα κλεισίματα του FTSE25 να είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο δείχνοντας ότι η αγορά συσσωρεύει χωρίς κατεύθυνση. Αμέσως μετά την λήξη θα δούμε πιθανότατα μία διαφορετική εικόνα που θα μας δείχνει την κατεύθυνση της, εάν δεν υπάρξει κάποιο νέο από το μέτωπο της Εθνικής που να «ανακατεύει την τράπουλα».

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι Τιτάν και Cenergy έκλεισαν με κέρδη 2,65% και 2,08% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Λάμδα, Jumbo, Alpha Bank, Εθνική και Metlen. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ έκλεισε με απώλειες 1,42%, με τις Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Autohellas, Motor Oil, Σαράντη, ΔΑΑ και Ελληνικά Πετρέλαια να κλείνουν με μικρές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών