Σταθερά σε φάση ταλάντευσης βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τα πρόσημα να αλλάζουν στους περισσότερους τίτλους, αλλά και τον τζίρο να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ίδιον της στάσης αναμονής ειδικά από τους ξένους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,04% στις 1.424,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.451,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,08% στις 1.225,58 μονάδες.

Βαρίδι η Coca Cola

Όχι μόνο άργησε να κάνει την πρώτη πράξη της, αλλά με μόλις 2,6 χιλ. τεμάχια, η Coca Cola υποχωρεί κατά 1,71%, ασκώντας σημαντικές πιέσεις στην αγορά. Σε μια αγορά που στερείται ρυθμού και καταλύτη, εντείνοντας την ταλάντευση πέριξ των 1.420 μονάδων, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι τίτλοι της είναι σε θετικά εδάφη.

Η αγορά δεν πρόκειται να αποκτήσει ρυθμό εάν πρώτον δεν έχουν οι ξένοι μεγαλύτερη σαφήνεια στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ και δεύτερο δεν μπει στην τελική ευθεία το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική.

Δύο καταλύτες που θα αποσαφηνιστούν κλιμακωτά μέχρι το τέλος του μήνα, καθηλώνοντας την αγορά σε ένα επίπεδο πολύ κοντά στην στήριξη των 1.400 μονάδων.

Μάλιστα, την Παρασκευή έχουμε λήξη παραγώγων και για τρίτο τρίμηνο τα κλεισίματα του FTSE25 να είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο δείχνοντας ότι η αγορά συσσωρεύει χωρίς κατεύθυνση. Αμέσως μετά την λήξη θα δούμε πιθανότατα μία διαφορετική εικόνα που θα μας δείχνει την κατεύθυνση της, εάν δεν υπάρξει κάποιο νέο από το μέτωπο της Εθνικής που να «ανακατεύει την τράπουλα».

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Jumbo, Cenergy και Λάμδα σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, ΔΕΗ, Aegean, Βιοχάλκο, Σαράντης, ΕΛΧΑ, ΔΑΑ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Motor Oil, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ χάνει 2,30%, η Coca Cola είναι στο -1,71% και η Autohellas στο -1,25%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΟΠΑΠ, Metlen, Alpha Bank και Eurobank. Χωρίς μεταβολή είναι οι Ελλάκτωρ και ΓΕΚΤέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διολίσθηση και πιέσεις από τις τράπεζες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Διολισθαίνει και πάλι το ΧΑ, πιέσεις και από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ουσιαστικά «αδιάφορη» πορεία των τελευταίων 4 εβδομάδων, δίχως να μπορεί να εκμεταλλευθεί το γενικώς θετικό πρόσημο της εγχώριας επιχειρηματικής ειδησεογραφίας