Οι traders ομολόγων αρχίζουν και κλίνουν προς τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης παρά τα στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη αύξηση των λιανικών πωλήσεων.

Η αγορά δίνει πιθανότητες 55% ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα αποφασίσουν μείωση του επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα Τετάρτη, καθώς  αφού τα τελευταία οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι ο καταναλωτής στις ΗΠΑ αντέχει. Οι έμποροι έχουν πλήρως τιμολογήσει την αξία της χαλάρωσης κατά ένα ολόκληρο τέταρτο της μονάδας.

Κεντρικές τράπεζες: Οι συνεδριάσεις τους στην κορυφή της οικονομικής ατζέντας – Τα φώτα στην Federal Reserve

«Η απόφαση είναι ουσιαστικά μια ανατροπή του νομίσματος», δήλωσε στο Bloomberg Television η Blerina Uruci, επικεφαλής οικονομολόγος της T. Rowe Price στις ΗΠΑ. «Είναι πιθανό να έχουμε μια μείωση 50 μονάδων βάσης αύριο» και η περίληψη των οικονομικών προβλέψεων της Fed «πιθανόν να δείξει ότι το dot plot προβλέπει μειώσεις κατά 100 μονάδες βάσης για το σύνολο του έτους»

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Αύγουστο, υποστηριζόμενες από τις ηλεκτρονικές αγορές που κάλυψαν πιο μικτά αποτελέσματα σε άλλους κλάδους. Τα στοιχεία ώθησαν τα κρατικά ομόλογα σε χαμηλότερα επίπεδα, με την απόδοση του διετούς να αυξάνεται κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,58% και το 10ετές να παραμένει σταθερό γύρω στο 3,62%. Το δολάριο σημείωσε μικρή άνοδο έναντι των περισσότερων ομολόγων του στην Ομάδα των 10 νομισμάτων.

Η συζήτηση σχετικά με το μέγεθος της πρώτης  εδώ και τέσσερα χρόνια μείωσης των επιτοκίων της Fed κυριαρχεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές εδώ και μήνες, τροφοδοτούμενη από οικονομικές εκθέσεις και ομιλίες αξιωματούχων της Fed. Οι έμποροι στοιχημάτισαν πιο πρόσφατα σε στοιχήματα για μια μεγαλύτερη κίνηση 50 μονάδων βάσης, καθώς η κερδοσκοπία αυξήθηκε σχετικά με την απόφαση της Fed.

Η αγορά swaps τιμολογεί χαλάρωση αξίας περίπου 77 μονάδων βάσης μέχρι τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, υποδηλώνοντας κίνηση μισής μονάδας στις επόμενες δύο αποφάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή