Η Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αύξηση 10% στο τριμηνιαίο μέρισμά της.

Ο τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι θα αυξήσει το μέρισμά του στα 83 σεντς ανά μετοχή από 75 σεντς, με το μέρισμα να καταβάλλεται στις 12 Δεκεμβρίου στους μετόχους στις 21 Νοεμβρίου. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι η ετήσια συνέλευση των μετόχων της θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Πάνω από 800 δισ. οι παγκόσμιες δημόσιες δαπάνες για το cloud το 2024

Οι κινήσεις της Microsoft έρχονται καθώς ο γίγαντας του λογισμικού και του cloud αντιμετωπίζει πίεση να δείξει στους επενδυτές ότι οι δαπάνες για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) αποδίδουν. Η Microsoft ανακοίνωσε στους επενδυτές τον Ιούλιο ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες της για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης για να καλύψει τη ζήτηση, η οποία, όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τη χωρητικότητά της.

Η Microsoft αναβαθμίζει τον Copilot AI

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η Microsoft αποκάλυψε επίσης αρκετές νέες δυνατότητες AI και αναβαθμίσεις στον βοηθό της Copilot AI στην εκδήλωσή της «Wave 2». Ορισμένες από τις ενημερώσεις περιελάμβαναν τη γενική διαθεσιμότητα του Copilot στο Excel, του Copilot στο OneDrive και μια δυνατότητα του Outlook που συνοψίζει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι αναλυτές της Jefferies ανέφεραν σε σημείωμα τη Δευτέρα μετά τις ανακοινώσεις ότι θεωρούν τη Microsoft ως «κορυφαίο πάροχο τεχνητής νοημοσύνης», αναφέροντας ισχυρές πρώιμες ενδείξεις υιοθέτησης του Copilot και βελτιώσεις στην εμπειρία χρήστη.

Οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν άνοδο 0,7% στην εκτεταμένη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα μετά την είδηση. Συνολικά, η μετοχή έχει κερδίσει κοντά στο 15% από την αρχή του έτους έως το κλείσιμο της Δευτέρας.

Τεχνητή νοημοσύνη και εργασία

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Microsoft δημοσίευσε, σε συνεργασία με το LinkedIn, τον ετήσιο Work Trend Index δίνοντας τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας. Από τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία των εν λόγω Τάσεων είναι ότι το 75% των «εργαζόμενων γνώσης» χρησιμοποιούν ήδη παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία.

Στην ουσία πρόκειται για διπλασιασμό της συγκεκριμένης τάσης μέσα σε ένα εξάμηνο. Η έρευνα ορίζει τους «εργαζομένους γνώσης» ως «αυτούς που συνήθως εργάζονται σε ένα γραφείο (είτε στο χώρο εργασίας είτε στο σπίτι τους)», που είναι ένα αρκετά ευρύ δημογραφικό στοιχείο.

Σε αυτό το περίγραμμα, οι εταιρείες έχουν αναπτύξει μια σειρά πολιτικών με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Ορισμένες εταιρείες και οργανισμοί έθεσαν από νωρίς απαγορεύσεις στο ChatGPT , ενώ άλλοι, σύμφωνα με τη Microsoft, συμφωνούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι αναγκαιότητα, με το 41% ​​των ηγετών να ξαναχτίζουν ολόκληρες τις επιχειρήσεις τους από την αρχή, με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή