Ο όμιλος Guardian Media Group βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του Observer, της παλαιότερης κυριακάτικης εφημερίδας στον κόσμο, στη νεοφυή εταιρεία Tortoise Media, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Financial Times.

Σε υπόμνημα προς το προσωπικό την Τρίτη, η GMG ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μετά από προσέγγιση της Tortoise η οποία συνοδεύτηκε από προσφορά εξαγοράς για την εφημερίδα που κυκλοφορεί εδώ και 233 έτη.

Τα «σπάνε» Axel Springer και KKR – Το διαζύγιο στον εκδοτικό οίκο των 13,5 δισ. δολαρίων

Σε νέα εποχή μπαίνει ο Observer

Οι όροι δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά το προσωπικό της Observer ενημερώθηκε ότι θα περιλάμβανε μια σημαντική επένδυση και θα διασφάλιζε το μέλλον της εφημερίδας, η οποία είναι και το «αδερφάκι» της Guardian.

Σε ανακοίνωσή της, η Tortoise δήλωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 25 εκατ. λίρες την επόμενη πενταετία και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εκδίδει τον Observer την Κυριακή.

Η Άννα Μπέιτσον, διευθύνουσα σύμβουλος της GMG, δήλωσε ότι η πώληση «θα δώσει την ευκαιρία να οικοδομήσουμε τη μελλοντική θέση του Observer με μια σημαντική επένδυση και να επιτρέψουμε στον Guardian να επικεντρωθεί στη στρατηγική ανάπτυξής του, ώστε να γίνει πιο παγκόσμιος, πιο ψηφιακός και πιο χρηματοδοτούμενος από τους αναγνώστες».

Η αρχισυντάκτρια του Guardian, Κάθριν Βάινερ, δήλωσε: «Αυτό έχει τη δυνατότητα να είναι πολύ θετικό τόσο για τον Observer όσο και για τον Guardian. Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι ένα μέλλον στο οποίο και οι δύο τίτλοι θα συνεχίσουν να ευημερούν και να παρέχουν υψηλής ποιότητας δημοσιογραφία στους αναγνώστες μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα ότι ο Observer, με την εξαιρετική δημοσιογραφική φήμη, το πιστό αναγνωστικό κοινό και την κληρονομιά του ως η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο, βρίσκεται σε καλά χέρια».

Η Tortoise ξεκίνησε το 2019 από τον Τζέιμς Χάρντινγκ, πρώην διευθυντή ειδήσεων του BBC και συντάκτη της εφημερίδας The Times, και τον Μάθιου Μπάρζουν, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συνομιλίες για την πώληση ήρθαν καθώς η GMG ανέφερε ότι τα ετήσια έσοδά της για το 12μηνο έως το τέλος Μαρτίου υποχώρησαν στα 257,8 εκατ. στερλίνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή