Η Revolut ετοιμάζεται να λανσάρει τις υπηρεσίες της στην Ινδία το επόμενο έτος, στοχεύοντας δεκάδες εκατομμύρια κορυφαίους καταναλωτές της χώρας σε μια κρίσιμη δοκιμασία για τη στρατηγική ανάπτυξης του πιο πολύτιμου fintech της Ευρώπης.

Η Revolut με έδρα το Λονδίνο ιδρύθηκε στην Ινδία το 2021, αλλά δεν έλαβε κατ’ αρχήν έγκριση από την κεντρική τράπεζα της χώρας για την έκδοση προπληρωμένων καρτών και πορτοφολιών μέχρι τις αρχές του έτους.

Έκτοτε δοκιμάζει αυτά τα προϊόντα εσωτερικά μεταξύ των περισσότερων από 4.000 τοπικών υπαλλήλων της και πρόκειται να λανσάρει τις εφαρμογές της, τις εγχώριες κάρτες και τις κάρτες πολλαπλών νομισμάτων στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου το 2025.

Revolut: Αύξηση εσόδων από το Business – Εγκαινιάζει τη νέα υπηρεσία BillPay

«Είμαστε στην πραγματικότητα πολύ, πολύ κοντά, είμαστε κυριολεκτικά σε μονοψήφια σφάλματα αυτή τη στιγμή στο σύστημα», δήλωσε στους Financial Times η Paroma Chatterjee, διευθύνουσα σύμβουλος του ινδικού βραχίονα της τράπεζας. «Η Ινδία αντιμετωπίζεται ως μια κρίσιμη αγορά επέκτασης».

Οι Fintechs έχουν πολλαπλασιαστεί στην Ινδία, εξυπηρετώντας εκατομμύρια ανθρώπους της αναπτυσσόμενης μεσαίας τάξης

Η fintech , το οποίο διαθέτει επίσης τραπεζική άδεια της ΕΕ που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Λιθουανίας, επιδιώκει να επεκτείνει τα έσοδά του εκτός Ευρώπης, τα οποία αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από το 90% των πωλήσεών του το 2023.

Το στοίχημα της Revolut στην Ινδία

Η Revolut, που ιδρύθηκε πριν από σχεδόν μια δεκαετία από τον διευθύνοντα σύμβουλο Nik Storonsky, πρώην έμπορο της Credit Suisse, έλαβε μια πολυαναμενόμενη τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο, η οποία αναμένει ότι θα διευκολύνει τις εγκρίσεις σε κρίσιμες αγορές όπως οι ΗΠΑ. Τον Αύγουστο εξασφάλισε αποτίμηση 45 δισ. δολαρίων και άντλησε επενδύσεις από το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι Mubadala, ανέφεραν οι FT την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτουν οι FT, επιδιώκει επίσης να επεκταθεί στη Μέση Ανατολή και έχει υποβάλει αίτηση για άδειες ηλεκτρονικού χρήματος και εμβασμάτων στην Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι Fintechs έχουν πολλαπλασιαστεί στην Ινδία, εξυπηρετώντας εκατομμύρια ανθρώπους της αναπτυσσόμενης μεσαίας τάξης της, που στο παρελθόν είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε επίσημες τραπεζικές υπηρεσίες.

Αυτό ενθαρρύνθηκε από το Νέο Δελχί, το οποίο υποστήριξε την ανάπτυξη του India stack , μιας διαλειτουργικής ψηφιακής υποδομής που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση που σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν ολοκληρωμένες εφαρμογές που παρέχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από πληρωμές πρόνοιας έως δάνεια.

Ωστόσο, η πρόκληση για τις περισσότερες ινδικές fintechs είναι τα «οικονομικά μονάδων», είπε η Chatterjee, δεδομένου του χαμηλού κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ινδίας που εκτιμάται από το ΔΝΤ στα 2.730 δολάρια. Το ρεαλιστικό μέγεθος της αγοράς για τη Revolut ήταν «σχεδόν» το κορυφαίο 10-15 τοις εκατό του 1,4 δισεκατομμυρίου πληθυσμού της Ινδίας, «το οποίο είναι αρκετά μεγάλο», είπε.

«Αυτό είναι το τμήμα που πληρώνει επίσης το Netflix, τα προϊόντα Apple, που ταξιδεύει και ταξιδεύει διεθνώς, αυτό που ονομάζω παγκόσμια Ινδία», είπε η Chatterjee. «Έχουν φίλους και οικογένεια στο εξωτερικό, πιθανότατα έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό, έχουν εργαστεί στο εξωτερικό και έχουν επιστρέψει ή το αντίστροφο».

Η εστίαση της Chatterjee από την ένταξή της στη Revolut πριν από τρία χρόνια ήταν να εξασφαλίσει ρυθμιστικές εγκρίσεις και να πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για να καταστήσει την πλατφόρμα της συμβατή με τους «αρκετά αυστηρούς κανόνες εντοπισμού δεδομένων» της χώρας, είπε.

Η Revolut θα υποβάλει τώρα μια έκθεση ελέγχου στην Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας τον επόμενο μήνα με στόχο να λάβει πλήρη εξουσιοδότηση μετά την προσωρινή έγκριση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή