Ο Ομιλος Stellantis έχει ήδη λάβει μέτρα και εργάζεται σκληρά για να αποφύγει τον κίνδυνο κλεισίματος εργοστασίων που αντιμετωπίζει η ανταγωνίστρια Volkswagen, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Κάρλος Ταβάρες.

«Έχουμε κάνει πολλά αντιδημοφιλή πράγματα τα τελευταία χρόνια για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο» μια κατάσταση παρόμοια με τη Volkswagen, δήλωσε ο επικεφαλής του Ομίλου.

Volkswagen: Μπροστά σε μια τριπλή απειλή – Και στο βάθος, η Tesla

«Μας έχουν επικρίνει γι’ αυτό, για τη λήψη αποφάσεων που δεν ήταν … πάντα κατανοητές», δήλωσε ο Κ. Ταβάρες, προσθέτοντας ότι το κλειδί ήταν να πωλούνται τα ηλεκτρικά οχήματα στις ίδιες τιμές με τα παραδοσιακά βενζινοκίνητα μοντέλα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι εξετάζει για πρώτη φορά στην ιστορία της το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσια στην πατρίδα της, τη Γερμανία.

Η ανακοίνωση της Volkswagen πυροδότησε εικασίες ότι  οι περισσότερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να αξιολογήσουν παρόμοιες κινήσεις για να ανταποκριθούν στα χαμηλά ποσοστά χρησιμοποίησης των εργοστασίων στην περιοχή, στις αυξανόμενες πιέσεις στις τιμές από τους ασιατικούς ανταγωνιστές και στο σκληρότερο οικονομικό περιβάλλον.

«Εργαζόμαστε πολύ πολύ σκληρά για να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση και το μέλλον θα πει αν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε οποιοδήποτε πρόβλημα ή όχι, είναι πολύ νωρίς για να το πούμε σήμερα», δήλωσε ο Ταβάρες στους δημοσιογράφους μετά τα εγκαίνια ενός παγκόσμιου κόμβου για τη μονάδα επαγγελματικών οχημάτων του ομίλου Pro One, στο Τορίνο της Ιταλίας.

Μεταξύ του 2021 – όταν σχηματίστηκε μέσω της συγχώνευσης της Fiat Chrysler και της κατασκευάστριας Peugeot PSA – και του 2023, η Stellantis μείωσε το εργατικό δυναμικό της κατά σχεδόν 20.000 άτομα στην Ευρώπη, κυρίως μέσω εθελούσιων απολύσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή