Ο κινεζικός μεσίτης ασφαλίσεων Yuanbao υπέβαλε σήμερα αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, σηματοδοτώντας μια ευρύτερη ανάκαμψη της διάθεσης των επενδυτών για νέες εισαγωγές στα χρηματιστήρια, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι δημόσιες εγγραφές στις ΗΠΑ διανύουν μια ισχυρότερη χρονιά μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας, καθώς περισσότερες εταιρείες δοκιμάζουν την αγορά, ενθαρρυμένες από τις ισχυρές επιδόσεις των εισαγωγών υψηλού προφίλ, όπως η Reddit, παράλληλα με το ράλι των μετοχών.

Το ποσό ρεκόρ που άντλησε η μεγαλύτερη IPO της Ινδίας το 2024

Όμως, ο αριθμός των IPO από εταιρείες με έδρα την Κίνα στις ΗΠΑ έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αφού το Πεκίνο κατάργησε μέτρα για την υπεράκτια άντληση κεφαλαίων το 2021.

Το ντεμπούτο του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Zeekr στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης νωρίτερα φέτος ήταν η πρώτη μεγάλη εισαγωγή κινεζικής εταιρείας στις ΗΠΑ από τότε που ο γίγαντας του ride-hailing, Didi Global, αναγκάστηκε να διαγράψει τις μετοχές του στα τέλη του 2021 μετά από αντιδράσεις των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών.

Η εταιρεία Yuanbao, είναι ένας διαδικτυακός διανομέας ασφαλίσεων στην Κίνα, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει στους πελάτες του προσαρμοσμένα ασφαλιστικά προγράμματα. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος διανομέας ασφαλίσεων στην αγορά προσωπικών ασφαλίσεων ζωής και ατυχημάτων και υγείας της Κίνας όσον αφορά τα ασφάλιστρα του πρώτου έτους το 2023, ανέφερε η εταιρεία στην κατάθεση της IPO. Η Goldman Sachs, η Citigroup και η CICC είναι οι κύριοι ανάδοχοι της προσφοράς.

Τα ετήσια έσοδα της Yuanbao αυξήθηκαν σε 2,05 δισ. κινεζικά γιουάν (289,02 εκατ. δολάρια) το 2023, έναντι 850,3 εκατ. κινεζικών γιουάν ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η εταιρεία. Τα ασφάλιστρα πρώτου έτους της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν σε 17,6 δισ. κινεζικά γιουάν (2,48 δισ. δολάρια) το 2023, από 8,5 δισ. κινεζικά γιουάν το προηγούμενο έτος.

Η Yuanbao, η οποία δεν αποκάλυψε τους όρους της προσφοράς της, σχεδιάζει να εισαγάγει αμερικανικές μετοχές ADS στον Nasdaq με το σύμβολο «YB».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή