Πάνω από 2.700 είναι οι τραυματίες και τουλάχιστον 8 οι νεκροί από τις ταυτόχρονες εκρήξεις σε συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν μέλη και εργαζόμενοι της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Την ενημέρωση έκανε ο υπουργός Υγείας της χώρας, την ώρα που στους δρόμους επικρατεί πανικός καθώς οι τραυματίες προσπαθούν να φτάσουν στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία του Λιβάνου.

Χαμάς: Συζητά στην Ντόχα συμφωνία για εκεχειρία και ομήρους

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα 8χρονο κορίτσι ενώ από τους χιλιάδες τραυματίες οι 200 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι εκρήξεις έγιναν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της χώρας και 100 νοσοκομεία έχουν δεχτεί τραυματίες.

Τα νοσοκομεία στο νότο τμήμα της χώρας έχουν υπερβεί τη χωρητικότητά τους και το υπουργείο εργάζεται για τη μεταφορά τραυματιών σε εγκαταστάσεις σε άλλα σημεία.

Η πλειοψηφία των τραυματισμών που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι είτε στο πρόσωπο είτε στα χέρια – και σε ορισμένες περιπτώσεις, στην κοιλιά, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της είπε ότι διεξάγει έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τις εκρήξεις και υπογράμμισε ότι η οργάνωση είναι σε «υψηλή ετοιμότητα για να υπερασπιστεί τον λαό του Λιβάνου».

Το Ισραήλ, που θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την παγίδευση των συσκευών επικοινωνίας, δεν έχει προβεί ακόμα σε κανένα σχόλιο.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα