Την απόφαση της οικογένειας Τσινάβου να πουλήσει μερίδιο από το ποσοστό που κατέχει στην Κρι Κρι γνωστοποίησε πριν από λίγο ο Παναγιώτης Τσινάβος, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 20 παρουσίας της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Στόχος μας είναι η αύξηση της ελεύθερης διασποράς. Υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές. Θεωρώ δίκαιο το αίτημα της αγοράς για αύξηση της εμπορευσιμότητας. Η μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας δημιουργεί θετικό μομέντουμ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσινάβος, ο οποίος χτύπησε το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σε ότι αφορά στην πώληση των μετοχών, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθεί ως το τέλος της φετινής χρονιάς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το ποσοστό ή την τιμή.

Τσινάβος (Κρι-Κρι) στον OT: Με «όπλο» το ελληνικό DNA θα κερδίσουμε τους Αμερικάνους

«Μέλημα μας είναι η αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας στη μετοχή. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αύξηση της ελεύθερης διασποράς», είπε ο κ. Τσινάβος.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία κατέχει το 72,8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

κρι κρι

Από την εκδήλωση για τα 20 παρουσίας της Κρι Κρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Αύξηση πωλήσεων

Υπενθυμίζεται ότι μετά το θετικό πρόσημο του πρώτου τριμήνου, αυξημένος κατά 15,8% εμφανίζεται ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ και στο εξάμηνο. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις α’ εξαμήνου 2024, διαμορφώθηκε σε €130,87 εκ. έναντι €112,97 εκ. το 2023.

Τα βασικά μεγέθη της κερδοφορίας διαμορφώνονται ως εξής: Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε €29,44 εκ. έναντι €28,72 εκ. το 2023. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €27,05 εκ., έναντι €26,18 εκ. το 2023. Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €26,32 εκ., έναντι €21,19 εκ. το 2023.

Από την εκδήλωση για τα 20 παρουσίας της Κρι Κρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στο εξωτερικό με το γιαούρτι

Στον κλάδο γιαουρτιού συνολικά οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +14,5% σε αξία και +19,7% σε όγκο. Στις αγορές εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού παρουσιάζουν ισχυρή διψήφια ανάπτυξη +27,8%, ξεπερνώντας τα €63εκ. Πλέον αποτελούν το 62,6% της δραστηριότητας των γαλακτοκομικών. Σημαντική ώθηση υπάρχει από τις βασικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας, καθώς και από την είσοδο σε νέες αγορές όπως η Γαλλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις