![Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το πράσινο ομόλογο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/karavias.jpg)
Με στόχο την άντληση 750 εκατ. ευρώ άνοιξε βιβλίο προσφορών από τη Eurobank για την έκδοση πράσινου ομολόγου, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την επίτευξη των στόχων ψς ορις τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις (MREL).
Mέχρι τις 11.50 οι προσφορές που είχαν υποβληθεί για το ομόλογο της Eurobank είχαν φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ
Ο νέος τίτλος θα είναι διάρκειας 6 ετών, με δικαίωμα ανάκλησης στην πενταετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανάδοχοι της έκδοσης προσανατολίζονται σε τιμολόγηση (IPTs) που κινείται στην περιοχή του 4,5% περίπου.
Πρόκειται για τις HSBC, BNP Paribas, BofA, Commerzbank, Goldman Sachs και Nomura.
Τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ή την αναχρηματοδότηση projects με πράσινα κριτήρια.
Eurobank: Άνοιξε νέα σελίδα – Στα 100 δισ. ευρώ το ενεργητικό μέσω …Κύπρου
Eurobank
Υπενθυμίζεται ότι χθες η Moody’s αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Eurobank με την αξιολόγηση να παραμένει στο Ba1. Η κίνηση εξηγεί λαμβάνει υπόψη τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της τα τελευταία χρόνια, τη γεωγραφικά διαφοροποιημένη βάση ενεργητικού και τα κέρδη της. Η Eurobank μπόρεσε να επιτύχει απόδοση ενσώματης λογιστικής αξίας 18,5% το πρώτο εξάμηνο του 2024 και αναλογία κόστους προς βασικά έσοδα 32,3%.
Το ισχυρό πιστωτικό προφίλ της τράπεζας αντανακλάται στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που ήταν στο 19,3%.
Ο οίκος αξιολόγησης στέκεται ιδιαίτερα στο υψηλό επίπεδο αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (οι DTC αποτελούσαν περίπου το 38% του CET1 τον Ιούνιο του 2024) που υπονομεύει κάπως την ποιότητα του κεφαλαίου της τράπεζας, ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.
Η αξιοπιστία της τράπεζας υποστηρίζεται περαιτέρω από την ισχυρότερη ποιότητα του ενεργητικού, καθώς η τράπεζα κατάφερε να συγκρατήσει τα pro-forma μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά της (NPE) στο 3,1% τον Ιούνιο 2024 από 5,2% τον Ιούνιο του 2023, που συνδυάζεται με την αυξανόμενη κάλυψη προβλέψεων για NPE 93,2% τον Ιούνιο του 2024 από 73,2% τον Ιούνιο του 2023.
Τέλος, η Moody’s υποστηρίζει πως «πιστεύουμε επίσης ότι η πρόσφατα αποκτηθείσα πλειοψηφική συμμετοχή (περίπου 56%) στην Ελληνική Τράπεζα υποστηρίζει περαιτέρω το πιστωτικό προφίλ της Eurobank, ενισχύοντας το γεωγραφική διαφοροποίηση».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Eurobank: Στην Βομβάη για το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Ινδίας-Κύπρου (IGC)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Φωτογραφικό_στιγμιότυπο_από_την_εκδήλωση_στο_Taj_Mahal_Palace-600x400.jpg)
Καραβίας από Βομβάη: «Η Eurobank πόλος αναφοράς για τις ινδικές επιχειρήσεις»
Μνημόνιο συνεργασίας της Eurobank με το Ινδικό Εμπορικό Επιμελητήριο - Στόχος η διευκόλυνση των επενδύσεων
![Motor Oil: Ενίσχυση από την Κομισιόν ύψους 117 εκ. ευρώ για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/motoroil-930-2-768x528-1-600x413.jpg)
Ενίσχυση 111,7 εκατ. στη Motor Oil από Κομισιον για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου
Την Motor Oil Hellas θα στηρίξει οικονομικά η Κομισιόν στην παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου- Το project στους Αγίους Θεοδώρους
![ΑΒ Βασιλόπουλος: Cage – free αυγά σε όλα τα καταστήματα, κατάργηση των αυγών κλωβοστοιχίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/vasilopoulos-768x479-1-600x374.jpg)
ΑΒ Βασιλόπουλος: Cage – free αυγά σε όλα τα καταστήματα, κατάργηση των αυγών κλωβοστοιχίας
Η πρωτοβουλία για cage-free αυγά είναι ένα βήμα της ΑΒ Βασιλόπουλος για την ηθική εκτροφή και την ευημερία των ζώων
![Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τον θεσμό των Eπιμελητηρίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/WhatsApp-Image-2025-02-13-at-14.20.07_fa1a80fa-600x400.jpg)
Θεοδωρικάκος από το ΕΒΕΑ: Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τον θεσμό των Eπιμελητηρίων
Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου - Ποιες είναι οι βασικές κυβερνητικές παρεμβάσεις
![Γυναίκες: Μεγαλύτερη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια – Τι προβλέπει το υπό ψήφιση ν/σ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/men-women-work-768x505-1-600x395.jpg)
Περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια - Τα κριτήρια
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου θεσμοθετείται υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό τουλάχιστον κατά 33% στα ΔΣ των εισηγμένων εταιρειών
![AKTOR: Δυναμική συμμετοχή της Aktor Romania στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών της Ρουμανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ακτορ.jpg)
Aktor: Συμμετέχει σε έργα 750 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών της Ρουμανίας
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που υλοποιεί η θυγατρική της Aktor, Aktor Romania, ξεπερνά τα €750 εκατ.
![Eurobank Equities για BriQ Properties: Υψηλή απόδοση, χαμηλός κίνδυνος, σύσταση buy](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/briq.jpg)
Eurobank Equities για BriQ Properties: Υψηλή απόδοση, χαμηλός κίνδυνος, σύσταση buy
Η BriQ Properties είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα στην Ελλάδα, επισημαίνει η Eurobank Equities
![Vodafone: Έφτασε στην Κρήτη το υποβρύχιο καλώδιο 2Africa](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vodafone_2Africa-600x449.jpg)
Έφτασε στην Κρήτη το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών 2Africa
Το καλώδιο χωρητικότητας έως 180 terabits/δευτερόλεπτο έφτασε στην Κρήτη και προσαιγιαλώθηκε στον σταθμό της Vodafone Ελλάδας στο νότιο τμήμα του νησιού
![Ίντερνετ: Χαμηλές ταχύτητες καταγράφει για το ελληνικό δίκτυο η Ookla](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/laptop-2-600x392.jpg)
Χαμηλές... πτήσεις για τις ταχύτητες στο ελληνικό ίντερνετ - Η έρευνα της Ookla
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ookla, η Ελλάδα έχει μέση ταχύτητα download της τάξης των 57,9 Mbps, επίδοση που την κατατάσσει στην 96η θέση μεταξύ 154 χωρών
![Fourlis: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών από το stock option plan](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/fourlis3-600x487.png)
Fourlis: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών από το stock option plan
Τι ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία - Οι νέες μετοχές από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου