Ξεπέρασαν τα 66 GW οι παγκόσμιες παραγγελίες για ανεμογεννήτριες στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω της κινεζικής ζήτησης, σύμφωνα με την έκθεση της Wood Mackenzie.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, αθροιστικά, οι παραγγελίες χερσαίων ανεμογεννητριών έφτασαν τα 91,2 γιγαβάτ (GW) το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 23% σε ετήσια βάση.

Βρετανία: Έπεσαν οι υπογραφές για αιολικά και ηλιακά πάρκα που θα τροφοδοτούν με ενέργεια 11 εκατ. σπίτια

Νωρίτερα φέτος, κορυφαίες εταιρείες αιολικής ενέργειας στη Δύση, όπως η Siemens Energy ανέδειξαν έναν κλάδο που αγωνίζεται με καθυστερήσεις έργων, προβλήματα εξοπλισμού και πληθωρισμό.

Οι παραγωγοί εξοπλισμού στη Δύση αγωνίστηκαν λόγω του έντονου ανταγωνισμού για τη μέτρια ζήτηση και συνέβαλαν μόλις στο 13% της παγκόσμιας εισροής παραγγελιών το πρώτο εξάμηνο του έτους, αναφέρει η έκθεση.

Η δυναμικότητα παραγωγής σε ανεμογεννητριες της Κίνας είναι μακράν η μεγαλύτερη παγκοσμίως σε σύγκριση με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δυτικοί κατασκευαστές αρχικού εξοπλισμού (ΚΑΕ) αγωνίζονται να συμβαδίσουν καθώς η Κίνα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα.

Η Κίνα κρατάει τα «σκήπτρα»

Οι παραγγελίες εκτός Κίνας μειώθηκαν κατά 16%, σημειώνοντας πτώση 42% σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η παγκόσμια δραστηριότητα παραγγελιών στην ξηρά ανέκαμψε το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά ο τομέας των υπεράκτιων κατασκευών αντιμετώπισε δυσκολίες με την υποδοχή παραγγελιών, σημειώνοντας μείωση σχεδόν 38% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

«Οι Κινέζοι κατασκευαστές συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ στην πρόσληψη παραγγελιών για τη δραστηριότητα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Λουκ Λεβαντοφσκι , αντιπρόεδρος της παγκόσμιας έρευνας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Wood Mackenzie.

Εν τω μεταξύ, η υπεράκτια αγορά αντιμετωπίζει «δύσκολα οικονομικά (τα οποία) συνεχίζουν να καθυστερούν τη μετατροπή σε σταθερές παραγγελίες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green