Η νέα συμφωνία που εξασφάλισε η Lamda Development για την πώληση οικοπέδων εντός του Ελληνικού, έναντι 120 εκατ. ευρώ, στην SKITI ENTERPRISES που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της οικογένειας του κ. Γιώργου Προκοπίου, υποστηρίζει την επενδυτική υπόθεση για την εισηγμένη, όπως σχολιάζει η ΑΧΙΑ στο νέο της report μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Η συμφωνία, μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας με τον κ. Προκοπίου τον Ιούνιο του 2024, είναι ιδιαίτερα σημαντική στην επενδυτική περίπτωση της Lamda καθώς:

Ελληνικό: Οικόπεδα αγόρασε ο Προκοπίου – Στα 500 εκατ. η συνολική επένδυση

– Μειώνει τους κινδύνους για την εκτέλεση της ανάπτυξης του Ελληνικού. Οι αγοραστές είναι υπεύθυνοι για την αξιοποίηση αυτών των οικοπέδων, ενώ η επιτάχυνση της ανάπτυξης συμβάλλει στην ανάδειξη νωρίτερα της αξίας του έργου του Ελληνικού.

– Βελτιώνει την ταμειακή θέση της Lamda, καθώς ενισχύει τις ταμειακές ροές.

– Αναδεικνύει την ελκυστικότητα του έργου στους Επενδυτές Ακινήτων. Η δέσμευση του κ. Προκοπίου για ανάπτυξη οικιστικών χώρων, γραφείων και εκπαιδευτικών χώρων με συνολικό προϋπολογισμό επενδυτικής ανάπτυξης να φτάνει συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ το αποδεικνύει αυτό.

– Δίνει ένα πολύτιμο σημείο δεδομένων της υποκείμενης αξίας γης στο Ελληνικό: αξία πώλησης 2.100 ευρώ/τμ για κατοικία, 1.150/τμ για γραφεία και 850/τμ για σχολική εκπαίδευση με μέση λογιστική αξία 432 ευρώ/τμ για το σύνολο της γης σε αυτή τη συναλλαγή.

– Υπογραμμίζει περαιτέρω την ικανότητα της Διοίκησης της Lamda να προχωρεί στο πλάνο της. Η διοίκηση είχε τονίσει ότι οι πωλήσεις γης είναι μέρος της στρατηγικής, προβλέποντας την ολοκλήρωση ορισμένων πωλήσεων γης φέτος.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει αρκετός χώρος για δημιουργία αξίας, αναφέρει η ΑΧΙΑ, η οποία επαναλαμβάνει τη σύστασή της για Αγορά με τιμή στόχο στα 11,5 ευρώ ανά μετοχή της Lamda. Αυτό υποδηλώνει 62% ανοδικό περιθώριο από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών