Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 88ης ΔΕΘ αναφέρθηκε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, με δηλώσεις του στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Τα μέτρα της ΔΕΘ ήταν 45, ήταν πολλά και πολύπλοκα. Στο εισόδημα είχαμε παρεμβάσεις για πολλές κοινωνικές ομάδες, δηλ. δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αυξήσεις για πρώτη φορά 4 συνεχόμενα έτη (2024-27), οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, συνταξιούχοι, είναι νομοθετημένη η αύξηση, αγρότες ΕΦΚ στο πετρέλαιο, το νέο πρόγραμμα για τα θερμοκήπια, κάθε κατηγορία λαμβάνει και κάτι επιπλέον» είπε χαρακτηριστικά.

Ακίνητα: Σενάρια για «πάγωμα» των αντικειμενικών τιμών εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

Ο Πατέλης για το στεγαστικό πρόβλημα

Ερωτηθείς για το στεγαστικό πρόβλημα αναφέρθηκε στο  πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ», που προβλέπει άλλα δύο δισεκατομμύρια για περίπου 20.000 συμπολίτες μας. αλλά και στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» που η επιδότηση διπλασιάζεται: «είναι νέο πρόγραμμα για όποιον θέλει να ανακαινίσει το σπίτι του, και είναι χωρίς εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια» τόνισε.

Συνεχίζοντας ο κ. Πατέλης υπογράμμισε: «Υπάρχει η κοινωνική κατοικία που θα ξεκινήσει με την κοινωνική αντιπαροχή και υπάρχουν και τα μέτρα που λάβαμε για το Airbnb και για τα κλειστά ακίνητα. Είναι 790.000 κλειστά ακίνητα στην χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και δίνεται η ευκαιρία  σε όποιον ανοίξει το σπίτι του, να απαλλαγεί από τον φόρο ακινήτων για 3 χρόνια».

Ειδικότερα για τα εκατοντάδες χιλιάδες αυτά κλειστά σπίτια, τόνισε ότι ο πρώτος στόχος είναι να δούμε αν μπορούν να πέσουν κάποια στην αγορά, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να εκτονώσει τις πιέσεις στις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία