Oδηγία στους εταιρικούς υπαλλήλους να περνούν πέντε ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο, απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Αντι Τζάσι, τη Δευτέρα.

Η απόφαση σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή από την προηγούμενη στάση της Amazon για επιστροφή στην εργασία, η οποία απαιτούσε από τους εταιρικούς εργαζόμενους να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Τώρα, η εταιρεία δίνει στους εργαζόμενους προθεσμία έως τις 2 Ιανουαρίου για να αρχίσουν να τηρούν τη νέα πολιτική.

Amazon: Συγκλονίζει τη Βρετανία η αποκάλυψη για 1.400 κλήσεις ασθενοφόρων σε 5 χρόνια

Οι εταιρικοί υπάλληλοι αναμένεται να βρίσκονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα «εκτός εξαιρετικών περιστάσεων» ή εκτός εάν τους έχει χορηγηθεί εξαίρεση από τον αρχηγό της S-team του οργανισμού τους, είπε ο Τζάσι, ​​αναφερόμενος στη στενή ομάδα στελεχών που αναφέρονται στον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon.

Ο Τζάσι έγραψε σε μια μακροσκελή αποστολή προς το προσωπικό ότι η Amazon κάνει τις αλλαγές για να ενισχύσει την εταιρική της κουλτούρα και να διασφαλίσει ότι παραμένει ευέλικτη.

«Πριν από την πανδημία, δεν ήταν δεδομένο ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να εργάζονται εξ αποστάσεως δύο ημέρες την εβδομάδα, και αυτό θα ήταν επίσης αληθινό να προχωρήσουμε – προσδοκούμε ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονται στο γραφείο εκτός εξαιρετικώνν περιστάσεων», είπε ο Τζάσι.

Η Amazon απλοποιεί την εταιρική δομή

Η Amazon σχεδιάζει επίσης να απλοποιήσει την εταιρική της δομή έχοντας λιγότερους διαχειριστές προκειμένου να «αφαιρέσει τα επίπεδα και να καταστήσει πιο ισότιμους τους οργανισμούς», υπογράμμισε ο Τζάσι. Κάθε οργανισμός S-team αναμένεται να αυξήσει την αναλογία μεμονωμένων συνεργατών προς διευθυντές κατά τουλάχιστον 15% έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2025. Οι μεμονωμένοι συνεργάτες αναφέρονται σε υπαλλήλους που συνήθως δεν διοικούν άλλα στελέχη.

Δεν είναι σαφές εάν η αλλαγή θα οδηγήσει στην κατάργηση ορισμένων θέσεων διευθυντών. Ένας εκπρόσωπος της Amazon δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNBC για σχόλιο.

Η εταιρεία αύξησε γρήγορα τον αριθμό των εργαζομένων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας προτού ο Τζάσι αναλάβει το τιμόνι και καθιέρωσε εκτεταμένες περικοπές κόστους σε ολόκληρη την Amazon, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων απολύσεων στα 27 χρόνια της ως εισηγμένης εταιρείας. Ο αριθμός των εργαζομένων της Amazon ανήλθε συνολικά σε 1,53 εκατομμύρια υπαλλήλους το δεύτερο τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας αύξηση μόλις 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συγκριτικά, το εργατικό δυναμικό της Amazon αυξήθηκε κατά 14% σε 1,52 εκατομμύρια υπαλλήλους το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Ο Τζάσι έγραψε σε μια μακροσκελή αποστολή προς το προσωπικό ότι η Amazon κάνει τις αλλαγές για να ενισχύσει την εταιρική της κουλτούρα και να διασφαλίσει ότι παραμένει ευέλικτη. Υπογράμμισε το σημείο λέγοντας ότι η εταιρεία δημιούργησε ένα «γραμματοκιβώτιο γραφειοκρατίας», ή ένα αποκλειστικό ψευδώνυμο email, για να ξεριζώσει τυχόν περιττές διαδικασίες ή υπερβολικούς κανόνες εντός της εταιρείας.

«Θέλουμε να λειτουργούμε σαν τη μεγαλύτερη startup στον κόσμο», έγραψε ο Τζάσι. «Αυτό σημαίνει να έχουμε πάθος να επινοούμε συνεχώς λύσεις για τους πελάτες, επείγουσες δράσεις (για περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες, είναι αγώνας!), γρήγορη λήψη αποφάσεων, βαθιά συνδεδεμένη συνεργασία (πρέπει να συμμετέχετε με τους συναδέλφους σας όταν επινοείτε και λύνετε δύσκολα προβλήματα) και μια κοινή δέσμευση ο ένας για τον άλλον».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία