Σε έναν κόσμο που αλλάζει από την επίδραση των νέων τεχνολογιών με αιχμή του δόρατος την τεχνητή νοημοσύνη, ο ΣΕΒ ξεδιπλώνει μια σειρά δράσεων για την ενημέρωση και ενδυνάμωση επιχειρήσεων, εργαζομένων και νέων αποφοίτων με στόχο την ωφέλιμη και ασφαλή προσαρμογή, αξιοποίηση και ανάπτυξη λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης. Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ R U AI? βοηθάει τις ελληνικές επιχειρήσεις αφενός να κατανοήσουν τα οφέλη της ΤΝ, με τρόπο πρακτικό, άμεσο και εύληπτο, και αφετέρου για να πραγματοποιήσουν τα πρώτα βήματα κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού τους.
Tεχνητή Νοημοσύνη: Ο γρίφος της ΑΙ – Θα αυξήσει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων;
ΣΕΒ: Η νέα σειρά
Στο πλαίσιο αυτό, βγαίνει στον αέρα η νέα σειρά video «R U AI? Talks», όπου διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες μοιράζονται την εμπειρία και τις σκέψεις τους για:
– τις δυνατότητες και τα διαφορετικά πεδία εφαρμογής λύσεων τεχνητής νοημοσύνης,
– τις ωφέλειες και τα ρίσκα για τις επιχειρήσεις,
– τα πρακτικά βήματα αξιοποίησης εργαλείων ΑΙ στην παραγωγή,
– το ρυθμιστικό πλαίσιο,
– τις γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία αξίας με τεχνητή νοημοσύνη.
Οι φιλοξενούμενοι του ΣΕΒ
Συγκεκριμένα, φιλοξενούμενοι στα 6 επεισόδια της σειράς, που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από σήμερα 17/9 έως και 4/10, είναι οι ακόλουθοι:
1. Δρ. Κωσταντίνος Δασκαλάκης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη και επιχειρήσεις: πεδία εφαρμογής και λήψη αποφάσεων».
2. Δρ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, με θέμα: «Σενάρια για ένα μέλλον με Τεχνητή Νοημοσύνη».
3. Δρ. Γιάννης Ασσαέλ, Staff Research Scientist της Google Deepmind, με θέμα: «Ρίχνοντας φως στην ιστορία με Τεχνητή Νοημοσύνη».
4. Αντώνης Κύρκος, Group Transformation and Strategic Planning Director του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, με θέμα: «Οι άνθρωποι της βιομηχανίας στην καρδιά της επιτυχημένης εφαρμογής λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης – η εμπειρία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ».
5. Δέσποινα Σπανού, Head of Cabinet του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, με θέμα: «Γιατί μας ενδιαφέρει η Πράξη της ΕΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη;».
6. Χρήστος Συγγελάκης, Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων & Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της MOTOR OIL HELLAS, με θέμα: «Δεξιότητες, δεδομένα και διαχείριση ρίσκου για επιχειρήσεις στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης».
Δείτε το 1ο επεισόδιο εδώ και εγγραφείτε στο κανάλι του ΣΕΒ στο YouTube εδώ για να μην χάσετε τα επόμενα!
Οδηγός
Σχετικά με την πρωτοβουλία του ΣΕΒ R U AI? μπορείτε να δείτε επίσης:
-τον Οδηγό του ΣΕΒ για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ο οποίος εξηγεί πρακτικά την επίδρασή της σε παραγωγή και διοίκηση, και καταγράφει τα δυνητικά της οφέλη, καθώς και τους πλέον αποδοτικούς τρόπους εισαγωγής της στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων.
-τα συμπεράσματα της σχετικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στις 3/06/2024, με προσκεκλημένο τον Δρ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, διακεκριμένους επιστήμονες και στελέχη της αγοράς.
Παράλληλα, συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Google. Από 20/09/2024 έως και 11/10/2024, οι απόφοιτοι και όσοι τώρα φοιτούν στα προγράμματα κατάρτισης Skills4Jobs του ΣΕΒ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 3 διαδικτυακά σεμινάρια με αντικείμενο την αξιοποίηση εργαλείων AI σε κρίσιμα επαγγέλματα της βιομηχανίας.
Latest News
Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες - Πώς ένα σπάνιο είδος ματαιώνει data center της Meta
Η Meta βρίσκεται υπό πίεση να αποδείξει στους επενδυτές ότι το στοίχημά της στην τεχνητή νοημοσύνη θα αποφέρει καρπούς
Γιατί ο Ζάκερμπεργκ δεν θα πάψει να ξοδεύει ασύστολα για τεχνητή νοημοσύνη
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θεωρεί ότι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης ωθεί τα κέρδη της Meta Platforms
AI factory: Η ελληνική πρόταση για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η νέα μεγάλη πρόκληση της εποχής και διεισδύει σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας
Νέα μέθοδος από το MIT στην εκπαίδευση ρομπότ - Πώς αξιοποιεί μοντέλα όπως το GTP-4
Απώτερες στόςο ένας παγκόσμιος εγκέφαλος ρομπότ που θα μπορεί κανείς να τον "κατεβάζει" και να τον χρησιμοποιεί στο ρομπότ του
Η Disney επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη - Τα σχέδια του ομίλου
Διάφορα τμήματα εντός της Disney εξερευνούν εφαρμογές για την επαυξημένη πραγματικότητα, η οποία τοποθετεί ψηφιακά στοιχεία στον πραγματικό κόσμο
Πώς εκμεταλλεύθηκαν την Meta οι Κινέζοι για στρατιωτικούς σκοπούς
Η Κίνα χρησιμοποιεί τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα προς στρατιωτικές και χρήσεις ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters
Οι νέοι θέλουν να γίνουν influencers αλλά η τεχνητή νοημοσύνη καραδοκεί [γράφημα]
Οι υποσχέσεις για εύκολο και γρήγορο κέρδος μέσω αυτοαπασχόλησης κάνει τις νεότερες ηλικίες κυρίως να θέλουν να γίνουν influencers - Τι γίνεται όμως με την τεχνητή νοημοσύνη;
Νέος γύρος χρηματοδότησης 1 εκατ. ευρώ για τη startup Indeex
Η Indeex έχει αναπτύξει μια καινοτόμα λύση λογισμικού που ενσωματώνεται σε υπάρχουσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και γίνονται ψηφιακές
Τι θα γινόταν αν η Microsoft άφηνε την OpenAI... ελεύθερη;
Η Microsoft έχει ήδη αρχίσει να μειώνει την εξάρτησή της από την OpenAI - Η Amazon, από την πλευρά της, θα ήταν ευτυχής να αποκτήσει πρόσβαση στα μοντέλα της OpenAI
Πώς η AI αλλάζει και τις τράπεζες
Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει και τον χρηματοπιστωτικό τομέα – 83% των ευρωπαϊκών τραπεζών ήδη τη χρησιμοποιούν