Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για το επιτόκιο, ενώ επηρεάστηκαν και από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με οριακές μεταβολές στις 8.142 μονάδες, μετά από ένα σερί τεσσάρων ανοδικών ημερών που οδήγησε τον δείκτη σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,49% στις 36.380,17 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix κέρδισε 0,38% στις 2.565,37 μονάδες.

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ενισχύθηκε 0,58%, αφού έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιανουάριο του 2019 την Παρασκευή.

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν υποχώρησε σχεδόν 0,78% και έκλεισε στις 21.850,08 μονάδες.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας και του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Στα οικονομικά δεδομένα, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 2,3% και 5,6%, αντίστοιχα, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας. Και οι δύο κινήθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση 13,4% και 10%.

Επίσης, οι παραγγελίες μηχανημάτων του ιδιωτικού τομέα της Ιαπωνίας τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αν και οι εκτιμήσεις του Reuters έκαναν λόγο για αύξηση 0,5%.

Τέλος, το Συμβούλιο των Διοικητών της Bank Indonesia επρόκειτο να ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση και να λάβει μια απόφαση για το βασικό επιτόκιο αργότερα μέσα στην ημέρα. Το επιτόκιο πολιτικής βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό του από το 2016, παρόλο που ο πληθωρισμός έχει μειωθεί αρκετά εντός του στόχου 1,5%-3,5% της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές