Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές σαφώς να αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια, αλλά και να διαχειρίζονται τα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,09%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,20% στις 8.292 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,06% στις 18.737 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,02% στις 7.488 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Reckitt Benckiser κερδίζει 2% μετά από την αναφορά των μέσων ενημέρωσης ότι η εταιρεία ξεκίνησε πρώιμες συζητήσεις με πιθανούς μνηστήρες για την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 2,2% σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος από τον Ιούλιο και σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Επίσης, ο δείκτης τιμών για προϊόντα που προέρχονται από εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 0,3%, σε μηνιαία βάση. Σε ετήσιο επίπεδο, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,2%.

Τα στοιχεία έρχονται ενόψει της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας και της απόφασης για την πολιτική επιτοκίων που έχει προγραμματιστεί για αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, η αγορά αναμένει τη Fed που θα ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων σήμερα. Η μείωση θα είναι η πρώτη της από τότε που άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022.

Ωστόσο, οι επενδυτές είναι διχασμένοι σχετικά με το μέγεθος της περικοπής. Οι πιθανότητες μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες και έφτασαν τελευταία στο 65% σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές