Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απόφαση της Federal Reserve.

Η απόδοση του δεκαετούς ενισχύεται κατά περισσότερες από τρεις μονάδες βάσης στο 3,676% και του διετούς κατά επίσης περισσότερες από τρεις μονάδες βάσης στο 3,626%.

Ασιατικά ομόλογα: Σημαντικές εισροές κεφαλαίων – Τοποθετήσεις 14,06 δισ. δολαρίων

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η απόφαση της Fed για τα επιτόκια

Στο επίκεντρο της αγοράς ομολόγων και όχι μόνο βρίσκεται η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και η καθοδήγηση για τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής . Η Fed αναμένεται ευρέως να προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων μετά από τέσσερα χρόνια, ωστόσο οι traders είναι διχασμένοι για το μέγεθος της μείωσης.

Μέχρι πρόσφατα μια μείωση της τάξης των 25 μονάδων θεωρούνταν απ όλους ότι θα ανακοινωθεί στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες έχει κερδίσει έδαφος η εκτίμηση ότι η μείωση θα είναι κατά 50 μονάδες βάσης. Οι πιθανότητες πλέον ανήλθαν στο 63%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME Group.

Οι επενδυτές ελπίζουν επίσης σε υποδείξεις για το πώς θα μπορούσε να είναι η πολιτική επιτοκίων της Fed για το υπόλοιπο του έτους και εάν υπάρχουν περισσότερες μειώσεις στον ορίζοντα. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει νέες πληροφορίες για τη σκέψη της κεντρικής τράπεζας.

Οι τελευταίες οικονομικές προβλέψεις της Fed αναμένεται επίσης να δημοσιευτούν την Τετάρτη.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες τον Αύγουστο, σημειώνοντας άνοδο 0,1%. Πτώση 0,2% προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

Επίσης, την Τετάρτη, αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία οικοδομικής άδειας και έναρξης στέγασης για τον Αύγουστο, τα οποία θα ακολουθήσουν τα υπάρχοντα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές