Επιστροφή για ακόμη μία φορά στη ζώνη των 1.420 μονάδων για το ΧΑ, με τους αγοραστές να έχουν κυριολεκτικά πατήσει το «pause» στα όποια σχέδια τους, εν αναμονή των αποφάσεων της ισχυρότερης κεντρικής τράπεζας του κόσμου, της Fed.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,51% στις 1.422,72 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 27,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,9 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,52% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.448,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,32% στις 1.226,32 μονάδες.

Συναλλαγές με το σταγονόμετρο

Η στάση αναμονής που τηρεί το χρηματιστήριο σήμερα δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί πιο γλαφυρά στον όγκο. Οι συναλλαγές γίνονται με το σταγονόμετρο, με την αγορά να μην μπορεί να διαφοροποιηθεί από τη διεθνή αναμονή για τις αποφάσεις της Federal Reserve, οι οποίες αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Βέβαια, ακόμη και αν η αγορά καταφέρει να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο της αναμονής, θα έχει μπροστά της και τις εξελίξεις γύρω από το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική, οι οποίες επίσης θα εντείνουν την επιφυλακτικότητα. Ειδικά για τους αγοραστές, οι οποίοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο στην παρούσα φάση.

Έτσι, το roll over θα συνεχιστεί στην αγορά, πέριξ των 1.420 μονάδων, οι οποίες δείχνουν ως το μη χείρον βέλτιστον όταν αναλογιστεί κανείς ότι λίγες ημέρες πριν κινδύνευσε να χάσει ακόμη και τις 1.400 μονάδες. Αν θέλει όμως να κινητοποιήσει τους αγοραστές, πρέπει στην παρούσα να συντηρήσει το εν λόγω επίπεδο και να καταφέρει να κατοχυρώσει τις 1.430 ή ακόμα καλύτερα τις 1.437 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Autohellas, Metlen, Motor Oil. Coca Cola, Titan και Jumbo σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ κοντά στο -1% κινούνται οι Aegean, Εθνική και Βιοχάλκο.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Cenergy, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΑΑ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ, με τη Λάμδα να μην έχει μεταβολή. Θετικά, από την άλλη, κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών