Άτομα στην αγορά crypto υποβάθμισαν τον πιθανό αντίκτυπο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στα κρυπτονομίσματα, αν και ορισμένοι είπαν επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται πιο φιλικός προς αυτά.

«Μεταξύ της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του Τραμπ, ο τελευταίος είναι σίγουρα το φαβορί στα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Τσαρλς Χόσκινσον, συνιδρυτής του blockchain Ethereum, στην εκπομπή «Street Signs Asia» του CNBC την Τετάρτη, στο περιθώριο του TOKEN2049 στη Σιγκαπούρη, ενός από τα μεγαλύτερα ετήσια συνέδρια crypto στον κόσμο.

Ξαφνικός «έρωτας» Τραμπ με crypto, ενώ οι γιοι του ετοιμάζουν το… trumpcoin

Τον Ιούλιο, ο πρώην πρόεδρος ήταν κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο Bitcoin στο Νάσβιλ, όπου υποσχέθηκε να διασφαλίσει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα πουλήσει ποτέ τις μετοχές της σε bitcoin και προκάλεσε ένα σχέδιο για να γίνουν οι ΗΠΑ «κρυπτογραφική πρωτεύουσα του πλανήτη».

«Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι, ανεξάρτητα από το αν οι ΗΠΑ είναι υπέρ των crypto ή όχι, ο κόσμος προχωράει», συνέχισε ο Χόσκινσον, προσθέτοντας ότι οι αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν αναπτύξει ρυθμιστικά πλαίσια, από τη Σιγκαπούρη έως την Ευρωπαϊκή Ένωση. Tραμπ crypto Κρυπτονομίσματα

«Ως Αμερικανός, θα ήταν ωραίο να δούμε τη χώρα μας να μπαίνει ξανά στον αγώνα και να κατασκευάζει πράγματα, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, δεν πρόκειται να αλλάξει την πραγματικότητα ότι ο κόσμος θα είναι αποκεντρωμένος», δήλωσε ο Χόσκινσον.

Ο Άντονι Σκαραμούτσι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SkyBridge Capital, μιας παγκόσμιας εταιρείας εναλλακτικών επενδύσεων, προέβλεψε ότι αν η Χάρις κερδίσει τις εκλογές, ο χειρισμός της σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων θα είναι σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος με τον Τραμπ.

«Νομίζω ότι θα αρχίσετε να τη βλέπετε να δίνει σάρκα και οστά στην οικονομική της πολιτική και στο πού στέκεται όσον αφορά τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και είμαι πολύ αισιόδοξος», δήλωσε στην εκπομπή «Squawk Box Asia» του CNBC.

Ο Σκαραμούτσι, ο οποίος έχει υποστηρίξει την Χάρις στην προεδρική κούρσα, είπε επίσης ότι ενώ ο Τραμπ έχει σηματοδοτήσει ότι είναι υπέρ των κρυπτονομισμάτων, «είναι δύσκολο να ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα πάει» στο αξίωμα, επειδή είναι ένας απρόβλεπτος πολιτικός.

Η οικογένεια Τραμπ εγκαινίασε πρόσφατα ένα νέο έργο crypto με την ονομασία World Liberty Financial. Οι στόχοι που έχουν τεθεί από τους εμπλεκόμενους στο έργο υποδηλώνουν ότι θα μοιάζει με μια τραπεζική πλατφόρμα.

Ιδιώτες επενδυτές και εταιρείες στο χώρο των crypto έχουν στείλει περισσότερα από 190 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορους υποψηφίους και πολιτικές επιτροπές ενόψει των εκλογών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών που συγκέντρωσε ο αναλυτής της αγοράς crypto και του blockchain, Τζέιμς Ντέλμορ και τα οποία επαληθεύτηκαν ανεξάρτητα από το CNBC.

Ο Ντέλμορ δήλωσε ότι οι δαπάνες ήταν πιο ισορροπημένες μεταξύ των δύο κομμάτων σε σχέση με τους προηγούμενους προεκλογικούς κύκλους, αλλά ότι περισσότερα πήγαν σε Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους και πολιτικές επιτροπές που αντιτάχθηκαν στους Δημοκρατικούς αυτόν τον κύκλο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News