Σημαντική πτώση άνω του 6% καταγράφουν οι μετοχές της Campari, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Matteo Fantacchiotti.

Ο Fantacchiotti αποχωρεί για αδιευκρίνιστους «προσωπικούς λόγους», μετά από μόλις πέντε μήνες στο τιμόνι της εταιρεία.  Είχε αναλάβει τη θέση αυτή τον περασμένο Απρίλιο από τον Bob Kunze-Concewitz, ο οποίος επί 16 χρόνια τριπλασίασε τις πωλήσεις και τα έσοδα του ομίλου μέσω 27 εξαγορών.

Campari: Στο μικροσκόπιο των ιταλικών αρχών για φοροδιαφυγή

Αλλαγές στην κορυφή της Campari

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το διοικητικό συμβούλιο της Campari διόρισε τον οικονομικό διευθυντή Paolo Marchesini και τον Fabio Di Fede, γενικό σύμβουλο και υπεύθυνο επιχειρηματικής ανάπτυξης, ως προσωρινούς προσωρινούς συν-CEOs, ενώ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Kunze-Concewitz θα προεδρεύει μιας επιτροπής μετάβασης στην ηγεσία.

Ο Fantacchiotti είχε εργαστεί στη βιομηχανία ποτών για περισσότερα από 20 χρόνια, μεταξύ άλλων σε εταιρείες όπως η Nestle Waters, η Diageo και η Carlsberg, πριν αναλάβει την κορυφαία θέση στην ιταλική εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών. Εντάχθηκε στην Campari το 2020 ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.

Τον Ιούλιο, η Campari απογοήτευσε την αγορά, αφού τα κέρδη της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες. Τότε δήλωσε ότι οι αντίξοες συνθήκες, όπως οι κακές καιρικές συνθήκες και οι καθυστερήσεις στις συμβάσεις προμήθειας αγαύης, έπλητταν την ικανότητά της να επεκτείνει τα περιθώρια κέρδους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή