Η CFO της Commerzbank Μπετίνα Ορλόπ αναμένεται να αναλάβει το δύσκολο των συζητήσεων με την UniCredit, όταν το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής τράπεζας συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν στο Reuters, πηγές με γνώση του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι η UniCredit αγόρασε μερίδιο 9% του γερμανικού δανειστή και έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για αύξηση που ποσοστού αυτού και πλήρη εξαγορά της Commerzank.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Commerzbank εισέρχεται στις συνομιλίες καθώς είναι υποχρεωμένη να το κάνει, αν και η διοίκηση της τράπεζας παραμένει αντίθετη στην εξαγορά της από την ιταλική τράπεζα. Η απόφαση δεν είναι οριστική και μπορεί ακόμη να αλλάξει.

UniCredit: Στενό μαρκάρισμα στην Commerzbank – Το επόμενο βήμα του Orcel

Η Commerzbank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αλλαγές στην Commerzbank

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Μάνφρεντ Κνοφ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στα τέλη του 2025, λίγες ώρες πριν η UniCredit αποκαλύψει το μερίδιό της, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν ήταν ο καλύτερος σε θέση να ηγηθεί των συνομιλιών.

Η Ορλόπ φέρεται ως η επικρατέστερη να αναλάβει τη θέση του νέου CEO της τράπεζας διαδεχόμενη τον Κνοφ.

Η Commerzbank, με περισσότερους από 25.000 επιχειρηματικούς πελάτες, σχεδόν το ένα τρίτο των γερμανικών πληρωμών εξωτερικού εμπορίου και περισσότερους από 42.000 υπαλλήλους, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της γερμανικής οικονομίας, τον βιομηχανικό κινητήρα της Ευρώπης.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου  η Ορλόπ φέρεται ως η επικρατέστερη να αναλάβει τη θέση του νέου CEO της τράπεζας διαδεχόμενη τον Κνοφ.

Στενεύει ο κλοιός

Χθες έγινε γνωστός ότι η UniCredit SpA αναμένεται να ζητήσει ρυθμιστική άδεια για τη δημιουργία μεριδίου έως και 30% στην Commerzbank AG, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Andrea Orcel επιδιώκει πιθανή εξαγορά της τράπεζας.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η ιταλική τράπεζα πιθανότατα θα καταθέσει την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία είναι η κορυφαία ρυθμιστική αρχή τραπεζών της ζώνης του ευρώ, τις επόμενες ημέρες. Η κίνηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η UniCredit θα καταλήξει να φτάσει αυτό το όριο ή ακόμη και να αγοράσει επιπλέον μετοχές, είπε το άτομο, ζητώντας να μην κατονομαστεί καθώς οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.

Η προσέγγιση προς την ΕΚΤ θα έφερνε τον Orcel πιο κοντά στην πλήρη εξαγορά του γερμανικού δανειστή, δεδομένου ότι η επίτευξη ενός τέτοιου μεριδίου σημαίνει ότι μια εταιρεία πρέπει να υποβάλει προσφορά για τον στόχο σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία. Αξιωματούχοι της ΕΚΤ, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ, έχουν κάνει εκφράσει εμμέσως πλην σαφώς τη στήριξή σε μια ανάλογη συμφωνία, η οποία θα μπορούσε δυνητικά να εκπληρώσει τις μακροχρόνιες φιλοδοξίες για πραγματοποίηση μεγάλων διασυνοριακών συγχωνεύσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή