Αμετάβλητος στο 2,2% διατηρήθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο στη Βρετανία, σύμφωνος με τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως προέκυψε από δημοσκόπηση του Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 2% τον Μάιο και τον Ιούνιο, σύμφωνος με τον στόχο στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας.

ΗΠΑ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο στις ΗΠΑ – Αυξήθηκε σε μηνιαία βάση

Ο τομέας των υπηρεσιών — τον οποίο παρακολουθεί στενά η BOE, δεδομένου ότι κυριαρχεί στην οικονομία της χώρας και έχει σημαντική επίπτωση στον πληθωρισμό-  αυξήθηκε στο 5,6% τον Αύγουστο από 5,2% τον Ιούλιο.

Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού, διαμορφώθηκε στο 3,6%, από το 3,3% που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο.

Οι υψηλότεροι αεροπορικοί ναύλοι συνέβαλαν περισσότερο στην ανοδική πίεση των τιμών, αφού αυξήθηκαν από πέρσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Βρετανίας. Τα καύσιμα κίνησης, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση.

Η ΒΟΕ

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της BOE θα συναντηθούν την Πέμπτη για να αποφασίσουν σε σχέση με τη νομισματική πολιτική της τράπεζας, με τους επενδυτές να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό η τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά.

Τα στοιχήματα για δεύτερη συνεχόμενη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης διπλασιάστηκαν σε σχεδόν 40% αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, στην προοπτική μιας πιο επιθετικής μείωσης του κόστους δανεισμού από τη Fed.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των κυβερνητικών δημοσιονομικών σχεδίων στις 30 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ντάρεν Τζόουνς, δήλωσε ότι χαιρετίζει τον «πιο διαχειρίσιμο πληθωρισμό», αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται ακόμη σημαντική δουλειά για να «διορθωθούν τα θεμέλια» της οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή