Μετά τη χθεσινή πρωτοφανή επίθεση με εκρήξεις σε βομβητές μελών και εργαζόμενων της Χεζμπολάχ νέες παρόμοιες επιθέσεις έλαβαν χώρα σήμερα.

Την είδηση για εκρήξεις σε συσκευές επικοινωνίας μεταδίδει η ισραηλινή Haaretz και το παλαιστινιακό Quds News Network. Η επίθεση σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης έλαβε χώρα στη Βηρυτό και τον νότιο Λίβανο. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για 100 τραυματίες, ενώ το κρατικό μέσο του Λιβάνου αναφέρει 3 νεκρούς στο ανατολικό Λίβανο.

Λίβανος: Πώς εξερράγησαν ταυτόχρονα οι βομβητές

Το Al Jazeera επίσης κάνει λόγο για έκρηξη στη Βηρυτό χωρίς να διευκρινίζει εάν η έκρηξη αυτή αφορά σε βομβητές ή άλλες συσκευές, ενώ το Reuters κάνει λόγο επίσης για εκρήξεις σε γουόκι τόκι.

Από την επίθεση της Τρίτης τραυματίστηκαν 2.750 άνθρωποι και σκοτώθηκαν 12 άτομα ανάμεσά τους δύο παιδιά

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν ηλεκτρονικές συσκευές  να έχουν ανατιναχθεί ενώ υπάρχουν αναφορές ότι εκρήξεις έγιναν και μέσα σε σπίτια.

Χάος στον Λίβανο – Έκρηξη κοντά σε κηδεία

Ο ανταποκριτής του AJ στον Τυρό κάνει λόγο για δύο εκρήξεις. Η μία σε ένα αυτοκίνητο και η άλλη σχεδόν ταυτόχρονα σε ένα άλλο μέρος. «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη μέση του δρόμου. Υπάρχουν πολλά ασθενοφόρα, χάος παντού».

Την ίδια στιγμή στη Βηρυτό τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις που ακούστηκαν έγινε κοντά σε κηδεία που διοργάνωσε η Χεζμπολάχ για τους νεκρούς της προηγούμενης ημέρας, όπως αναφέρει το Al Arabyia.

Ο ανταποκριτής του AJ στη Βηρυτό μεταδίδει ότι υπάρχει έντονη κίνηση ασθενοφόρων σε περιοχή που υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία γεγονός που αυξάνει τους φόβους για θύματα στη Βηρυτό.

Από την επίθεση της Τρίτης τραυματίστηκαν 2.750 άνθρωποι και σκοτώθηκαν 12 άτομα ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Αν και το Ισραήλ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο θεωρείται δεδομένο ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Τελ Αβίβ κατάφερε να μολύνει τους βομβητές πριν αυτοί παραδοθούν στη Χεζμπολάχ, ενώ το Reuters αναφέρει ότι τα γουόκι τόκι που εξερράγησαν σήμερα παραδόθηκαν στη Χεζμπολάχ πέντε μήνες πριν, περίπου το ίδια διάστημα που παραδόθηκαν και οι βομβητές.

Η Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ για την εγκληματική επίθεση και υποσχέθηκε να απαντήσει. Το Ιράν έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να ντρέπεται.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι ούτε γνώριζαν για τη – χθεσινή- επίθεση ούτε είχαν ανάμειξη αλλά προειδοποίησαν το Ιράν να μην εκμεταλλευτεί κανένα γεγονός για να προκαλέσει περεταίρω αποσταθεροποίηση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα