Στο πλαίσιο της δέσμευσής του για ανάπτυξη της βιωσιμότητας και στήριξη των τοπικών κοινοτήτων, το Ίδρυμα Grimaldi, σε συνεργασία με τον Όμιλο Grimaldi, αποφάσισε να δωρίσει ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Ε.Κ.Α.Β. για την ενίσχυση της άμεσης ανταπόκρισης σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης στην Περιφέρεια Θεσπρωτίας.

Η επίσημη τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στον Τερματικό Σταθμό Τ1, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Όμιλος Grimaldi: Νέο πλοίο από τον όμιλο Grimaldi στη γραμμή Μπρίντιζι – Ηγουμενίτσα Grimaldi

Στην τελετή παραβρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και άλλων θεσμικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. Νίκος Παπαευσταθίου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, ο Δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας  Βασίλειος Γιόγιακας, καθώς και άλλων περιφερειακών αρχών. Το ασθενοφόρο ευλογήθηκε από τον Πατέρα Βελισσάριο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο.

Η δωρεά αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος πρωτοβουλιών που προωθεί το Ίδρυμα για τη στήριξη των παράκτιων περιοχών στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

«Η δωρεά αυτού του σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου είναι ένα σημαντικό παράδειγμα αλληλεγγύης, αναγνώρισης και ανιδιοτελούς προσφοράς στο Ε.Κ.Α.Β. και, κατά συνέπεια, στην τοπική κοινότητα της Θεσπρωτίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. Νίκος Παπαευσταθίου. «Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο θα ενισχύσει το υπάρχον δυναμικό του Ε.Κ.Α.Β. και θα αξιοποιηθεί πλήρως από τους διασώστες και τους γιατρούς μας, οι οποίοι λειτουργούν αδιάκοπα – σε 24ωρη βάση – παρέχοντας άμεση προνοσοκομειακή φροντίδα σε όλους τους πολίτες που το χρειάζονται. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για το κοινό καλό», κατέληξε ο κ. Παπαευσταθίου. Grimaldi

Εκ μέρους της οικογένειας Grimaldi, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Guido Grimaldi, Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Ηγουμενίτσας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, όπου και δήλωσε: «Η οικογένειά μας πάντα βρίσκει τρόπους να δίνει τη δέουσα προσοχή στις ανάγκες των κοινοτήτων που εξυπηρετούνται από τον Όμιλο Grimaldi μέσω του Ιδρύματος Grimaldi. Είμαστε ευτυχείς που σήμερα συνεισφέρουμε στην ενίσχυση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στη βορειοδυτική Ελλάδα, δωρίζοντας αυτό το ασθενοφόρο στην πόλη της Ηγουμενίτσας, την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Θεσπρωτίας».

Από το 2020, το Ίδρυμα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας δημόσια νοσοκομεία στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και το Ηράκλειο Κρήτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ECSA: Πέντε θέσεις για μια ανταγωνιστική ευρωπαϊκή ναυτιλία
Ναυτιλία |

Οι 5 θέσεις της ECSA για μια ανταγωνιστική ευρωπαϊκή ναυτιλία

Όπως τονίζει η ECSA η ευρωπαϊκή ναυτιλία αποτελεί γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη και ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας της ηπείρου σε θέματα ενέργειας, τροφίμων και εφοδιαστικής αλυσίδας