
Μείωση κατά 277 εκατ. ευρώ παρουσίασε, κατά το β΄ τρίμηνο του 2024, η ονομαστική αξία των δανείων του ιδιωτικού τομέα του εσωτερικού, τα οποία διαχειρίζονται οι εγχώριες Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ), και έχουν μεταβιβαστεί σε εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος η συνολική αξία των δανείων αυτής της κατηγορίας μειώθηκε σε 69.768 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2024, έναντι 70.045 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.
Ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ τα δάνεια στα χέρια των servicers [πίνακες]
Δάνεια προς επιχειρήσεις
Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων μειώθηκε σε 22.788 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2024, από 22.903 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου. Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) μειώθηκε κατά 115 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 22.750 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2024. Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 11.156 εκατ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).
Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέμεινε αμετάβλητη στα 38 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2024.
Δάνεια προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις
Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 99 εκατ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 9.097 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2024.
Δάνεια προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα
Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκε κατά 63 εκατ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 37.883 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2024. Αναλυτικότερα, τα υπό διαχείριση καταναλωτικά δάνεια παρουσίασαν μείωση κατά 29 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 15.637 εκατ. ευρώ. Τα υπό διαχείριση στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν μείωση κατά 36 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 21.956 εκατ. ευρώ.


Latest News

Μητσοτάκης: Η Moody’s αναγνώρισε την πρόοδο των τελευταίων ετών – Στα 10,54 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες οφειλές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το University of York ενδιαφέρεται για τη δημιουργία παραρτήματος στη χώρα

Επενδυτικά σχέδια 2 εκατ. ευρώ για τους παραμεθόριους νομούς - Τα νέα αναπτυξιακά μέτρα
Δεν υπάρχει καλύτερος «φράχτης» για την προστασία των συνόρων μας από την εγκατάσταση βιομηχανιών και επιχειρήσεων σε παραμεθόριες περιοχές, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος

Στην τελική ευθεία οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό
Σήμερα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 830 ευρώ από 650 ευρώ το 2019

Η Ευρώπη γνωρίζει τον... οβελία και ανεβάζει τις τιμές
Πόσο θα πληρώσουμε το αρνί το Πάσχα - Τι θα καθορίσει τις τιμές

Ποιες αλλαγές έρχονται στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό - Τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια
Δρομολογείται η βελτίωση των όρων ρύθμισης καθώς θα μειωθεί η αξία των ακίνητων εξασφαλίσεων που λαμβάνει υπόψιν ο αλγόριθμος

Τι αλλάζει από σήμερα στα επιδόματα - Πώς θα καταβάλλονται
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τα επιδόματα

Χατζηδάκης: Στο 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα και 0,2% το δημοσιονομικό πλεόνασμα
Τι δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής από τον νέο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη

Αρίστος Δοξιάδης: «Εγώ είμαι ο πρωτάρης της κυβέρνησης»
«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό έργο να συνεχίσουμε» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

eGov-KYB: Στοιχεία επιχειρήσεων με ένα κλικ
Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στην κατεύθυνση του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της εξοικονόμησης χρόνου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών - Πότε θα καταβληθούν επιδόματα και συντάξεις
Αναλυτικά οι πληρωμές και οι δικαιούχοι