
Έντονη αστάθεια εμφάνισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την απόφαση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, με τον Nikkei της Ιαπωνίας όμως να σημειώνει άλμα, εν αναμονή της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
Ειδικότερα, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 2,13% στις 37.155,33 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix αναρριχήθηκε κατά 2,01% για να τερματίσει στις 2.616,87 μονάδες. Το ιαπωνικό γεν υποχώρησε 0,28% στα 142,68 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Η Fed μείωσε το βασικό της επιτόκιο δανεισμού κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, φέρνοντας το εύρος στόχου της στο 4,75% έως 5%.
Σε συνάρτηση με τη Fed, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ μείωσε το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 5,25%, καθώς το νόμισμα της πόλης είναι συνδεδεμένο με το δολάριο.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,17%. Οι μετοχές της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων China Vanke που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ ξεχώρισαν, καθώς σημείωσαν άνοδο 7,95%.
Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε κατά 0,66% υψηλότερα, με τις μετοχές των ακινήτων να ενισχύονται περισσότερο από 4,3%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,21% υψηλότερα στις 2.580 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 739,14 μονάδες.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,61% για να κλείσει στις 8.191,9 μονάδες, σημειώνοντας νέο υψηλό ρεκόρ.
Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε άνοδο 1,68% στις 22.042,69 μονάδες.
Στα μάκρο της ημέρας, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας παρέμεινε σταθερό τον Αύγουστο στο 4,2%, σύμφωνα με το Australian Bureau of Statistics, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ενώ οι προσθήκες απασχόλησης έφτασαν τις 47.500 και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για 25.000 προσθήκες.
Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίαση της, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες θα λάβουν την απόφαση για το επιτόκιο.


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ