Αύξηση που αγγίζει το 2% σημειώνει η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μία ημέρα αφότου η Federal Reserve μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια και καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνέχισαν να κλιμακώνονται.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου West Texas Intermediate καταγράφει άνοδο 1,37 δολάρια ή περίπου 1,93% στα 72,28 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Νοεμβρίου Brent σημείωνε αύξηση κατά 1,36 δολάρια, ή 1,85% στα 75,01 δολάρια το βαρέλι.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μίνι ράλι – Kαμία έκπληξη από ΒοΕ

Η Fed εξέπληξε την αγορά την Τετάρτη με μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο, έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς οι μειώσεις των επιτοκίων είχαν ήδη τιμολογηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο δείκτης αναφοράς του αμερικανικού αργού έχει πλέον αναστρέψει τις απώλειές του φέτος, αν και εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος από 11% το τρίτο τρίμηνο.

Ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο Price Futures Group εκτιμά ότι η μείωση της Fed φαίνεται να «διώχνει ορισμένα hedge funds από την πτωτική εμμονή τους για το πετρέλαιο».

Η Μέση Ανατολή

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ανακάμπτουν και πάλι καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Οι τιμές βρίσκουν επίσης στήριξη μετά την πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλυτές της αγοράς πετρελαίου έχουν προειδοποιήσει εδώ και μήνες ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, οι οποίες μέχρι τώρα ανταλλάσσονταν ρουκέτες, θα μπορούσε να αναγκάσει το Ιράν, μέλος του ΟΠΕΚ, να παρέμβει άμεσα, αυξάνοντας τον κίνδυνο διακοπής της προμήθειας αργού πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities